Σελίδες

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ανακαλύφθηκε η αιτία που έιμαστε αλλεργικοί στις γάτες !

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν πώς προκαλούνται οι αλλεργικές αντιδράσεις στους ανθρώπους από την παρουσία μιας γάτας στο χώρο, δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες για προληπτική αντιμετώπισή τους στο μέλλον.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Journal of Immunology, ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ εντόπισαν τον μηχανισμό που το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου χρησιμοποιεί για να εντοπίσει τα αλλεργιογόνα της γάτας, συντελώντας σε συμπτώματα όπως το φτέρνισμα και ο βήχας.

Στόχος των επιστημόνων είναι να αναπτύξουν θεραπευτικά μέσα που θα στοχεύουν τον μηχανισμό αυτό, παρέχοντας στους ασθενείς προληπτική θεραπεία.

Η Δρ Κλερ Μπράιαντ και οι συνεργάτες της μελέτησαν πρωτεΐνες που βρήκαν σε σωματίδια του δέρματος της γάτας, δηλαδή στα επιθήλια της γάτας, το συχνότερο αίτια της αλλεργίας στις γάτες.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι τα αλλεργιογόνα της γάτας ενεργοποιούν έναν συγκεκριμένο μηχανισμό στον οργανισμό, με την παρουσία μιας κοινής βακτηριακής τοξίνης. Αυτό προκαλεί μια μεγάλη ανοσοποιητική αντίδραση στους πάσχοντες από την αλλεργία, με συμπτώματα όπως ο βήχας, ο συριγμός, το φτέρνισμα και η ρινική καταρροή.

«Κατανοώντας βαθύτερα τον προκλητικό μηχανισμό θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε υπάρχοντα φάρμακα για άλλες παθήσεις, όπως η σήψη, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την θεραπεία και την πρόληψη της αλλεργίας στις γάτες» εξηγεί η Δρ Μπράιαντ.

Πηγή: health.in.gr 

ευχαριστώ και πάλι το ηλεκτρονικό περιοδικό 
http://petfriends.gr/articles.html/_/nea/kosmos/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%86%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-r412

Δεν υπάρχουν σχόλια: