Σελίδες

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Μαθαίνοντας τον σκύλο σας να κολυμπά

Μαθαίνοντας τον σκύλο σας να κολυμπάει!

Καταρχήν,μην πάρετε το σκύλο σας αγκαλιά για να τον βάλετε στη θάλασσα, με το ζόρι!
1ο Βήμα : Βρέξτε τα πόδια σας για να αρχίσει και αυτός να βρέχει τα δικά του.
2ο Βήμα : Δοκιμάστε να τρέξετε λίγο για να το δει σαν παιχνίδι. Αν την πρώτη μέρα έχει αέρα και μεγάλα κύματα είναι καλύτερα να αναβάλετε την προσπάθεια.
3ο Βήμα : Το επόμενο βήμα είναι να μπούμε εμείς μέσα στο νερό σε βάθος λίγο πιο πάνω από τους αστραγάλους μας και να τον παροτρύνουμε να έρθει, φωνάζοντας τον, κρατώντας το αγαπημένο του παιχνίδι για να του το δώσουμε σαν επιβράβευση ή απλά έτοιμοι να δώσουμε το αγαπημένο του χάδι, μόλις πλησιάσει.
4ο Βήμα : Τα χάδια μας και η επιβράβευση με το στόμα πρέπει να είναι συνεχής και ίσως χρειαστεί να του φοράμε ένα κολάρο, όπου θα έχουμε δέσει ένα ελαφρύ σχοινάκι, γύρω στα 2 μέτρα μήκος , για να τον τραβήξουμε πολύ  απαλά προς το μέρος μας και να μην μπορεί να φύγει προς στην παραλία.
5ο Βήμα : Η πρώτη αρνητική αντίδραση εκδηλώνεται μόλις βραχούν τα πόδια του και η δεύτερη όταν βραχεί η κοιλία του και τρίτη αντίδραση έρχεται όταν νιώσει ότι τα πόδια του δεν πατάνε στο βυθό. 

Καμιά  φορά μπορεί να πανικοβληθεί και θα πρέπει να εέστε έτοιμοι να τον βοηθήσετε όπως βοηθάμε τα μικρά παιδιά. Βάλτε το χέρι σας κάτω από την κοιλιά του και υποστηρίξτε τον, ώστε να νιώθει ασφάλεια αλλά και αναγκαστικά να αρχίσει να κουνάει ενστικτωδώς τα πόδια του μέσα στο νερό. Και πάλι η λεκτική παρότρυνση δεν πρέπει να σταματάει - σαν να κάνει το πιο σπουδαίο κατόρθωμα στον κόσμό!
 Τραβάτε τα χέρια σας για μερικά δευτερόλεπτα και όταν αρχίσει να βουλιάζει βοηθήστε τον και πάλι. Τις πρώτες φορές δοκιμάστε πολλές φορές και από λίγο για να μην κουραστεί.
Συμβουλές για δεινούς κολυμβητές!
*Προσέξτε , όταν μάθει ο σκύλος σας και κολυμπάει , να μην το χάνετε από τα μάτια σας  γιατί μπορεί  να μπερδευτεί και να ακολουθήσει μέσα στο νερό κάποιον άλλο άσχετο.
*Φροντίστε να έχετε μαζί σας στην παραλία το νερό του και να του εξασφαλείσετε σκιά  *Μην τον αφήσετε στο αυτοκίνητο ούτε για μερικά λεπτά - κίνδυνος θερμοπληξίας.
*Μην του επιτρέπετε να κολυμπάει με γεμάτο στομάχι.
*Μετά το θαλάσσιο μπάνιο χρειάζεται πάντα ξέβγαλμα με γλυκό νερό.

Πηγη : triadis.gr


Η Σελίδα που μπορείτε να παρακολουθείτε και να γίνετε fan της 
 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=162852930564940&set=pb.156281531222080.-2207520000.1374868643.&type=3&permPage=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: