Σελίδες

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Χύμος που θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου και θα σε τονώσει



Αντιοξειδωτικός, μακροβιωτικός χυμός για ενίσχυση του μεταβολισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος!

 

newsitamea Αντιοξειδωτικός, μακροβιωτικός χυμός για ενίσχυση του μεταβολισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος!

By
Αντιοξειδωτικός, μακροβιωτικός χυμός για ενίσχυση του μεταβολισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος!
Υλικά
  • 4 καρότα
  • 1 μήλο
  • 4 εκ. ρίζας τζίντζερ
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα υλικά και βάλτε τα σε έναν αποχυμωτή.
Ο χυμός αυτός είναι αντιοξειδωτικός, ενισχύει τον μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα και είναι ιδανικός για κρυολογήματα και ναυτίες.

Ποσοστά περιεκτικότητας σε θρεπτικά στοιχεία και οφέλη για την υγεία Το μήλο, είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, καθώς περιέχει αρκετές φυτικές ίνες (3-5γρ), βιταμίνες (C),αντιοξειδωτικά και μέταλλα πολύ χρήσιμα και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Θερμιδικά αποδίδει 65 kcal ανά 125 gr (τεμάχιο), ενώ αποτελείται από νερό σε ποσοστό 84%. Πολλαπλά είναι τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μήλων, καθώς καθυστερεί τα νοσήματα φθοράς και παρέχει αντιγηραντική, αγχολυτική, ηρεμιστική καιαντιπυρετική προστασία.
Τα καρότα περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη Α που βελτιώνουν την όραση, και σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας. Πολύ ευεργετικά, για τον οργανισμό, είναι τα μέταλλα που περιέχονται στο καρότο όπως το ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, δοντιών και μυών. Και τέλος το χλώριο και το θείο, τα οποία επηρεάζουν θετικά τη λειτουργία του ήπατος (συκώτι) και του πεπτικού συστήματος αντίστοιχα.
Θρεπτική αξία ανά 100γρ. τζίντζερ
Ενέργεια: 80 kcal
Λιπαρά: 0,4 γρ.
Υδατάνθρακες: 18 γρ.
Φυτικές ίνες: 2 γρ.
Πρωτεΐνες: 2 γρ.
Μαγνήσιο: 43 mg
Χαλκός: 2 mg
Κάλιο: 415 mg
Φώσφορο: 34 mg
Ασβέστιο: 16 mg
Νάτριο: 13 mg
Βιταμίνη C: 5 mg
Φυλλικό οξύ: 11 mg

Ψύξεις αλλά και μισητές ιώσεις κυκλοφορούν πάντα. Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και τη βοήθεια που δίνει σε περιπτώσεις κακού κυκλοφορικού, σε μολύνσεις, σε ψύξεις και “κρυώματα”. Είναι τονωτικό και οι Κινέζοι δεν το ένταξαν τυχαία στη μαγειρική τους.
1. Φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές του ιδιότητες.
2. Mειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση.
3. Bοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου. Έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση.
4. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το τζίντζερ βοηθάει στη μείωση των αρθριτικών ενοχλήσεων. Παρ’ όλα αυτά, απαιτούνται ακόμη περισσότερες μελέτες για την επιβεβαίωση των πιθανών του δράσεων στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.
fysei.blogspot.gr
proionta-tis-fisis.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: