Σελίδες

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τι τρώνε τελικά οι διαιτολόγοι ;


Αναρωτιόμαστε, τι να είναι αυτό που τρώνε οι διαιτολόγοι.

Ποιες είναι οι τροφές που επιλέγουν και γιατί δεν παχαίνουν.




Είναι ποτέ δυνατόν να χρησιμοποιούν οι διαιτολόγοι άλλα τρόφιμα, από αυτά που προτείνουν σε σας?

Θα πιστεύατε πως υπάρχουν μαγικές τροφές, μαντζούνια αδυνατίσματος, ή περίπλοκοι συνδυασμοί, που μας κάνουν να αδυνατίζουμε?

Και αν υπήρχαν τα μαγικά μαντζούνια, δεν θα σας τα έλεγαν, για να αδυνατίσετε και σεις και να έχουν σίγουρη επιτυχία? Δεν θα τα διαδίδανε για να πάρουν τη δόξα?

Μα πως είναι ποτέ δυνατό, να τρώμε τεράστιες ποσότητες χωρίς να παχύνουμε?



 Δυστυχώς θα απογοητευτείτε από την απάντηση των διαιτολόγων, εάν πιστεύετε σε θαύματα. Οι διαιτολόγοι λοιπόν, διατηρούνται σε φόρμα, κάνοντας πρόγραμμα υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με ένα είδος άσκησης. Δεν αποκλίνουν πολύ από το πρόγραμμα τους, ενώ εάν χρειαστεί να παραβρεθούν σε κάποια εκδήλωση (γάμο-βάφτιση…κλπ.), διαλέγουν σαν γεύμα, κάτι ελαφρύ, χωρίς πολλές σάλτσες και συνοδευτικά. Ενώ δεν δικαιολογούν τον εαυτό τους και δεν κάνουν προσπάθειες…από ΔΕΥΤΕΡΑ!!!!!...

Δεν αγαπάνε τα τηγανητά, γιατί ξέρουν ότι δεν θα τους δώσουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά- ενώ αντίθετα θα τους δώσουν και άχρηστες ουσίες. Το λάδι που χρησιμοποιούν στη κουζίνα τους, είναι σε μετρημένες ποσότητες. Τρώνε 4-5 γεύματα στη διάρκεια της μέρας, ενώ δεν παραλείπουν τα φρούτα και τα λαχανικά από την καθημερινή τους διατροφή. Οι διαιτολόγοι είναι άνθρωποι σαν όλους τους υπολοίπους και μπορούν και απολαμβάνουν οτιδήποτε θελήσουν!!!.. Μπορούν να φάνε ακόμα και πίτσα, η διαφορά όμως στο να την καταναλώσουν, είναι ότι θα αρκεστούν στο 1 κομμάτι, ενώ θα χορτάσουν με σαλάτα.(η πίτσα δηλ. θα συνοδέψει τη σαλάτα, και όχι το αντίθετο!)

 

Η δικαιολογία για να μην ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα, σαν αυτό που ακολουθεί ο διαιτολόγος, είναι το ότι «ξέρει-τι να φάει!»

Και εδώ μπαίνει ο όρος, «συνδυασμός τροφίμων». Πολλοί πιστεύουν και μάλιστα λανθασμένα, πως ο συνδυασμός των τροφίμων είναι αυτός που αδυνατίζει. Πώς όμως μπορεί να σταθεί αυτό? Είναι ποτέ δυνατό να τρώμε ελεύθερα, όση ποσότητα φαγητού θέλουμε, αρκεί να είναι συνδυασμένο σωστά?

Ο Οργανισμός μας, όταν προσλαμβάνει επιπλέον ενέργεια… (χιλιοθερμίδες).

Δημιουργεί και λιπώδη ιστό. Οπότε καταλαβαίνουμε πως αυτό δεν είναι δυνατό να ισχύει. Ότι λοιπόν κι αν φάει κάποιος, σε ποσότητα που επιτρέπεται, δεν είναι δυνατό να τον παχύνει, ή να του δημιουργήσει επιπλέον ποσότητα λιπώδη ιστού. Παράδειγμα:Μπορείς να φας μια μερίδα πατάτες με κοτόπουλο και τυρί, αρκεί η ποσότητες, λαδιού, πατάτας, κοτόπουλου, τυριού, να είναι οι ενδεδειγμένες, από το να φας ελεύθερη ποσότητα κοτόπουλου με σαλάτα και λάδι.



Παν μέτρον άριστον!.. Αυτό είναι που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε από μας για να διατηρήσει τη γραμμή του!.. Μην πιστεύετε σε μυστικά αδυνατίσματος!.. Το αδύνατο σώμα, θέλει θυσίες και στερήσεις, όπως και οτιδήποτε στη ζωή μας…    





Και μη ξεχνάτε ο,τι ένας σωστός διαιτολόγος, αυτά που πιστεύει και μας δίδει σαν διαιτολόγια, τα κάνει ΠΡΑΞΗ!...

Η σελίδα  της Βασιλικής στο facebook που άμεσα την προσθέτετε στις αγαπήμενες και επιλέγετε την "εντολή" ναι να λαμβάνω ενημερώσεις". Ετσι θα είστε πάντα ενημερωμένες και πάντα fit and chic
https://www.facebook.com/pages/%CE%A5%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE/220855377934242


Εδώ θα γίνετε μέλη της στην ομάδα της και πάλι θα είστε fit and chic
 https://www.facebook.com/groups/229778597033123/

(πείτε της πως το μάθετε από το λιακαδάκι!!!)
σας φροντίζουμε με τον καλύτερο ειδικό στην διατροφή !


Δεν υπάρχουν σχόλια: