Σελίδες

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πάμε να δούμε τι μπορούμε να μάθουμε από τους χαρούμενους ανθρώπους

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι απλώς χαρούμενοι. Μπορεί τίποτα να μην πηγαίνει καλά, μπορεί να βιώνουν αναποδιές όμως δεν χάνουν το χαμόγελό τους. Και φυσικά, όπως γνωρίζετε, αυτό κάνει τις δυσκολίες να ξεπερνιούνται πολύ πιο σύντομα και προφυλάσσει την υγεία τους. Παρακάτω βρίσκονται οι 10 συνηθέστερες παραδοχές τους για το τι τους κάνει να αντιμετωπίζουν τη ζωή θετικά.

1. Εστίασε στο τώρα. Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που χρειάζεται να σκεφτείς για να προγραμματίσεις το μέλλον σου. Από το να διεκπεραιώσεις κάποιο project  στη δουλειά σου μέχρι να προγραμματίσει τις ερχόμενες διακοπές σου. Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνεις όλες τις απαιτούμενες εργασίες για την υλοποίηση των στόχων σου αλλά δεν χρειάζεται να ζεις στο μέλλον. Ζήσε στο τώρα, χωρίς να βιώνεις το στρες των στόχων σου. Εξάλλου, το ταξίδι είναι αυτό που μετράει, όχι ο προορισμός.

2. Αν μπορείς να το αλλάξεις άλλαξε το, αν δεν μπορείς άντεξε το. Υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορείς να ελέγξεις και υπάρχουν άλλα των οποίων η έκβαση δεν είναι στο δικό σου χέρι. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος ανησυχίας. Αν μπορείς να το αλλάξεις δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί πολύ απλά θα το αλλάξεις. Αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, τότε πάλι μην ανησυχείς αφού δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό. Κι αφού δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό δεν έχει νόημα να ασχολείσαι μαζί του.

3. Πες και κανένα “όχι”. Οι χαρούμενοι άνθρωποι ξέρουν ότι λέγοντας ευγενικά “όχι” σε κάποιον λένε “ναι” στην προσωπική τους ζωή. Δεν μπορείς να τους κάνεις όλους χαρούμενους. Και μη νιώθεις ενοχές γι’ αυτό.

4. Χαμογέλασε ακόμα και σε κάποιον που αντιπαθείς. Είναι εύκολο να αφήσεις την κακή συμπεριφορά κάποιου να σου χαλάσει τη μέρα, αλλά μην το κάνεις. Απλώς χαμογέλασέ του και φύγε. Μην αφήνεις την άποψη του καθενός να γεμίσει τη ζωή σου με μιζέρια και ενοχές.

5. Γέλα με τα λάθη σου. Μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά. Κάποια πράγματα είναι, τα περισσότερα όμως όχι. Βάλε τέλος στη σοβαροφάνεια και μάθε να γελάς με τα λάθη σου.

6. Κράτα το σπίτι σου καθαρό και σε τάξη Η ακαταστασία έχει άμεση σχέση με την ευτυχία σου κι ας μην το καταλαβαίνεις. Ένα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι σε ηρεμεί και σε γεμίζει ενέργεια όταν επιστρέφεις.76. Βρες λόγο να είσαι χαρούμενος με όλα. Μην περιμένεις “μεγάλες στιγμές” για να νιώσεις ευτυχία (γάμους, βαφτίσεις, αποφοιτήσεις, μακρινά ταξίδια). Αν δεις λίγο πιο προσεκτικά τη ζωή σου, θα διαπιστώσεις ότι μπορείς κάθε μέρα να βρεις κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα.

7. Δες το θετικά. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να είσαι συνεχώς χαρούμενος και σίγουρα θα υπάρχουν και μέρες που θα σου φαίνονται όλα μαύρα. Προσπάθησε να εστιάζεις στα θετικά κάθε μέρα και να χαμογελάς, ακόμα κι αν δεν το νιώθεις απόλυτα.

8. Μίλα λιγότερο, κάνε περισσότερα. Αντί να γκρινιάζεις και να παραπονιέσαι συνεχώς για πράγματα και καταστάσεις που σε ενοχλούν, κάνε κάτι για να τα αλλάξεις. Ακόμα και ένα μικρό βήμα είναι καλύτερο από το τίποτα και τη στασιμότητα.


9. Κάνε το “Οk” τέλειο. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι τελειομανείς. Δεν περιμένουν την τέλεια στιγμή για να κάνουν κάτι και δεν προσπαθούν να είναι πάντα και σε όλα άψογοι.

10. Μην περιμένεις πολλά από τους άλλους. Όταν δεν βασίζεσαι στους άλλους για την ευτυχία σου, το παιχνίδι παίζεται στο δικό σου γήπεδο. Μην περιμένεις πολλά από τους άλλους, ακόμα και από τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους. Το κλειδί είναι να τους εκτιμάς γι’ αυτό που είναι και να μην προσπαθείς να τους αλλάξεις. Αν πάλι κάποιοι άνθρωποι σε “ρίχνουν”, βγάλε τους διακριτικά από τη ζωή σου.




το είδα το διάβασα στο  http://gr.news.yahoo.com/10-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%8
4%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82--084022502.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: