Σελίδες

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Πως να δαλέξετε παιχνίδια για τον σκύλο σας

Πώς να διαλέξετε παιχνίδια για το σκύλο σας
Το να διαλέξετε ένα ασφαλές παιχνίδι για το σκύλο σας απαιτεί περισσότερο χρόνο από ότι νομίζετε. Το να διαλέξετε το πιο φανταχτερό από όσα θα δείτε δε σημαίνει ότι θα αρέσει στο σκύλο σας.
Στην πραγματικότητα υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα ήταν χρήσιμο να λαμβάνετε υπόψη όταν πηγαίνετε να πάρετε παιχνίδια κατάλληλα για το κατοικίδιό σας.
Η αντίδραση που έχει ο σκύλος σας όταν ακούει συγκεκριμένους τύπους ήχων.
Η φυλή και το μέγεθος του σκύλου.
Το ύφος και το είδος του παιχνιδιού με το οποίο προτιμά να παίζει ο σκύλος σας.
Η ηλικία του σκύλου σας.

Τα παιχνίδια που κάνουν θορύβους είναι ένα δημοφιλές είδος παιχνιδιών σκύλου και τα περισσότερα σκυλιά απολαμβάνουν το παιχνίδι μαζί τους. Πριν την αγορά ενός τέτοιου παιχνιδιού όμως, δώστε προσοχή στο πώς αντιδράει ο δικός σας σκύλος στους θορύβους που κάνουν αυτά τα παιχνίδια. Σε γενικές γραμμές οι αντιδράσεις των σκύλων σε αυτά τα παιχνίδια είναι θετική και τους ξεσηκώνει την περιέργεια παρέχοντας ώρες διασκέδασης. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις σκύλων που φοβούνται τέτοιους ήχους και δεν τους αρέσουν τέτοια παιχνίδια.

Το μέγεθος και η άτσα του σκύλου σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο να προσφέρουμε παιχνίδια μικρού μεγέθους σε μεγαλύτερους σε μέγεθος σκύλους, γιατί είναι πολύ εύκολο να καταπιούν το παιχνίδι τους. Από την άλλη, ένα μεγάλο παιχνίδι σε ένα μικρό σκύλο, δεν θα μπορεί να το χειριστεί και θα το βαρεθεί γρήγορα. Ένα παχνίδι ανάλογο του μεγέθους του σκύλου σας είναι και πιο κατάλληλο.

Ακριβώς όπως κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, έτσι συμβαίνει και με τις προτιμήσεις του στο παιχνίδι. Ενώ μερικοί σκύλοι ενθουσιάζονται με μια απλή λαστιχένια μπάλα και κατευθείαν μπαίνουν στο παιχνίδι, άλλοι μπορεί να θέλουνμε μαλακά υφασμάτινα παιχνίδια. Δώστε σημασία στις προτιμήσεις του κατοικιδίου σς και επιλέξτε παιχνίδια που ταιριάζουν στις προτιμήσεις και την προσωπικότητά του.

Η ηλικία ενός σκύλου είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνετε υπόψην όταν αγοράζετε παχνίδια. Είναι ευρέως γνωστό ότι τα παιχνίδια που είναι πλαστικά και μπορούν να μασηθούν (σαν τσίχλα, όχι να φαγωθούν) αρέσουν στους σκύλους. Αρέσουν όμως στους σκύλους που είναι κουτάβια ακόμη ή σε νεαρή ηλικία. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιάδεν έχουν την ανάγκη να μασούν κάτι συνεχώς, όπως τα κουτάβια. Στους μεγαλύτερους ηλικιακά σκύλους δώστε κάτι πιο πολύπλοκο σε παιχνίδι. Πιθανόν να τους ταιράζει κάτι που περιλαμβάνει άσκηση και δράση.

Όταν αγοράζετε νέο παιχνίδι για το σκυλάκι σας σκεφτείτε μήπως να “εξαφανίσετε” ένα ή δύο από τα παλιά του παιχνίδια και μετά από κάποιο διάστημα, όταν αρχίσει και βαριέται τα καινούρια του, δώστε του εκείνα που εξαφανίσατε και κάντε το ίδιο με αυτά που χρησιμοποιούσε πρόσφατα. Όταν θα του δίνετε κάποιο παιχνίδι που έχει να δει και να παίξει για καιρό θα το χαρεί σαν καινούριο!

Βέβαια, το κατάλληλο παιχνίδι συνήθως θέλει και την κατάλληλη παρέα! Δηλαδή, μην το αφήνετε το σκυλάκι σας συνεχώς μόνο του, ασχοληθείτε μαζί του και μετα παιχνίδια του εσείς ή ακόμα καλύτερα τα παιδιά σας. Θα διασκεδάσετε περισσότερο και όλοι σας!



πηγή : http://petfriends.gr/articles.html/_/skylos/symviosi-skylou-anthropou/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%82-r429


Δεν υπάρχουν σχόλια: