Σελίδες

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Chicates συμβουλές

Ενα από τα καλύτερα γυναικεία ιστιολόγια είναι και οι ChiCATes!
Σας δημοσιέυω ένα από τα καλύτερα άρθρα τους από το ιστιολόγιο τους!


Αν επιλέξετε με τον κέρσορα σας τον παρακάτω σύνδεσμο θα βρεθείτε άμεσα
στο Blog τους!

http://chicates.blogspot.gr/2013/05/normal-0-false-false-false-el-x-none-x.html?spref=fb

Tips για μια λεπτή σιλουέτα για την παραλία

Συνήθως αυτή την εποχή όλες προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε τα παραπάνω κιλάκια, τα ψωμάκια, την κυτταρίτιδα και γενικά προσπαθούμε να προετοιμάσουμε το σώμα μας ώστε να βγει στην παραλία …και φυσικά να εντυπωσιάσει!!!
Αυτή η διαδικασία όμως, επειδή συνοδεύεται από άγχος πολλές φορές μας οδηγεί σε λάθος επιλογές όπως οι εξαντλητικές δίαιτες-εξπρες που μας υπόσχονται αναλογίες μοντέλου σε 3-5-10 μέρες και που όμως συνήθως έχουν αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Έρευνες έχουν δείξει ότι  μετά από μια αυστηρή δίαιτα ο οργανισμός μας επειδή έχει υποστεί σοκ έχει την τάση να αποθηκεύει όλες τις τροφές προκειμένου να μην ΄΄πεινάσει΄΄ ξανά με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο μεταβολισμός μας και να ξαναπαίρνουμε το βάρος που χάσαμε ίσως και παραπάνω. Ακόμη πολλές φορές παρατηρούνται διάφορα ασθενικά φαινόμενα όπως απώλεια μαλλιών, σπάσιμο νυχιών και στομαχικά προβλήματα. Άσε που καταστρέφεται το δέρμα αφού δεν θρέφεται σωστά και γερνάμε πιο γρήγορα!! Άρα οι λύσεις που χρειάζεται να αναζητήσουμε πρέπει να είναι πιο σταθερές και διαχρονικές  ακόμα κι αν αυτό το καλοκαίρι μας βρει λίγο πιο αφρατούλες αλλά πρέπει σίγουρα να μας βρει υγιείς.
Καταρχήν αν νιώθουμε ότι το βάρος μας ή κάποιες ατέλειες του κορμιού μας μας δημιουργούν κακή ψυχολογία και ότι επηρεάζουν την καθημερινότητα μας καλό θα ήταν να επισκεφτούμε κάποιο διατροφολόγο που θα μας δώσει πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στο δικό μας οργανισμό και στις διατροφικές μας προτιμήσεις  έτσι ώστε να μπορούμε να ακολουθήσουμε το πλάνο αυτό χωρίς να κάνουμε πειράματα με την υγεία μας . Σίγουρα πάντως δεν κάνουμε του κεφαλιού μας….
Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες ασφαλείς συμβουλές που νομίζουμε ότι όλες μπορείτε να ακολουθήσετε…(ακόμα και οι πιο λιχούδες σαν εμένα!!!) προκειμένου να νιώσετε πιο ωραία μέσα στο μικροσκοπικό ή όχι μαγιό σας :
Tip No 1:  Όταν νιώθετε πείνα ενδιάμεσα στα γεύματα φάτε ένα δυο φρούτα και πιείτε νερό. Αυτό θα σας δώσει ένα αίσθημα κορεσμού στο στομάχι και ελάχιστες  θερμίδες  στο άθροισμα θερμίδων της ημέρας.
Tip No 2: Αντικαταστήστε τις κατεργασμένες τροφές όπου αυτό είναι δυνατό με ακατέργαστες όπως π.χ. τη λευκή με τη μαύρη ζάχαρη και καταναλώστε προϊόντα ολικής άλεσης. Έχει αποδειχθεί ότι ενεργοποιούν το μεταβολισμό και κατά τη γνώμη μου είναι και πολύ νόστιμα..
Tip No 3: Πίνετε πολύ νερό μέσα στη μέρα. Αφενός ενυδατώνει τον οργανισμό και την επιδερμίδα αφετέρου βοηθά στην αποβολή των τοξίνων και διασπά τα λίπη δηλαδή με λίγα λόγια το νερό είναι ο φυσικός εχθρός της κυτταρίτιδας . Για όσες μπορείτε να το πιείτε σας συνιστούμε και το πράσινο τσάι που είναι από τα πιο βασικά αντιοξειδωτικά ροφήματα.
Tip No 4: Όλες μετράμε περίπου πόσες θερμίδες περιέχουν οι τροφές μας αλλά συνήθως δεν υπολογίζουμε αυτά που πίνουμε. Οπότε ας αποφεύγουμε τα πολλά ροφήματα που μας δίνουν τζάμπα θερμίδες(καφέδες ,αναψυκτικά κ.ά.) κι ας τα αντικαταστήσουμε με φυσικούς χυμούς χωρίς ζάχαρη και φυσικά  όπως προείπαμε άφθονο νερό.
Tip No 5: Αποφύγετε το βραδινό γεύμα. Αν πεινάτε μετά τις 8 μην πλακώνετε το παστίτσιο της μαμάς ή διπλόπιτες με γύρο αλλά βρείτε μια πιο λιτή λύση. Φάτε ένα κρητικό παξιμάδι (ντάκος) με ντομάτα και ελάχιστο τυρί, ένα γιαούρτι με δημητριακά σχετικά light, ένα βραστό αυγό με φρυγανιές και γενικά προσπαθήστε να βρείτε συνταγές για σαλάτες της αρεσκείας σας για να μη σας λείψει η γεύση. Να δείτε που το πρωί θα ξυπνάτε σιγά σιγά με επίπεδη κοιλίτσα…
Tip No 6: Αν επιθυμείτε να φάτε ένα δυο γλυκά μέσα στην εβδομάδα προτιμήστε ένα παγωτάκι με γεύση βανίλια ή γιαούρτι χωρίς βέβαια σιρόπια και άλλα περιττά. Δροσερή και light επιλογή είναι επίσης το ζελέ φρούτων.
Tip No 7: Προσπαθήστε να αυξήσετε τις δραστηριότητες σας ώστε να περπατάτε πιο πολύ αποφεύγοντας το αυτοκίνητο ή τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας όπου αυτό είναι δυνατό. Για τις πιο αποφασισμένες προτείνουμε την εγγραφή σε κάποιο γυμναστήριο ή αν δεν υπάρχει η δυνατότητα γυμναστείτε στο σπίτι με χαλαρές ασκήσεις χωρίς να το παρακάνετε γιατί η γυμναστική κανονικά θέλει επίβλεψη από ειδικούς για να μην τραυματιστούμε.
Tip No 8: Ωραία η ηλιοθεραπεία, ακόμα πιο ωραία η ξάπλα αλλά αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη σιλουέτα μας πρέπει να συνδυάσουμε τη θάλασσα με την άσκηση. Και τι πιο αποτελεσματικό από το κολύμπι;;; Προσπαθήστε να μπαίνετε στη θάλασσα συχνά. Βρείτε το ρυθμό σας στο κολύμπι ώστε να μην κουραστείτε γρήγορα και μείνετε μέσα για πολλή ώρα. Η αντίσταση του νερού πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα της όποιας κίνησης κάνουμε. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι μαυρίζουμε και μέσα στη θάλασσα και μάλιστα χωρίς να καιγόμαστε!!!
Tip No 9: Δεν είστε πολύ της θάλασσας; Κακώς αλλά και για εσάς υπάρχει λύση. Τα παραλιακά σπορ!! Επιδοθείτε σε ρακέτες, beach volley ή ακόμα και χαλαρό τρεξιματάκι στην αμμουδιά που κάνει πολύ καλό στους γλουτούς…
Tip No 10: Όσον αφορά τα αλκοολούχα ποτά καλό είναι να τα αποφεύγουμε έτσι κι αλλιώς, αλλά αν θέλουμε να βγούμε ή είμαστε διακοπές  δεν πειράζει να πιούμε το ποτάκι που μας αρέσει φτάνει να το συνδυάσουμε με άφθονο χορό ώστε και να κάψουμε τις θερμίδες και να μας φύγει το άγχος που μπλοκάρει το μεταβολισμό!!!
 Όπως και να’ χει πάντως το καλοκαίρι είναι η πιο χαρούμενη εποχή του έτους γι ΄αυτό σας λέμε να αποβάλετε το άγχος  και να αγαπήσετε τον εαυτό σας όπως είναι ακόμα και με τις ατέλειες του ... Εξάλλου κάθε γυναίκα διαθέτει μυστικά όπλα ομορφιάς φτάνει να τα ανακαλύψει και να τα χρησιμοποιήσει σωστά…


Δεν υπάρχουν σχόλια: