Σελίδες

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Εφτάψυχος τετράποδος μετανάστης Γατάκι ταξίδεψε Αθήνα-Ζυρίχη στη ρόδα του αεροπλάνου




Εφτάψυχος τετράποδος μετανάστης
Γατάκι ταξίδεψε Αθήνα-Ζυρίχη στη ρόδα του αεροπλάνου

Το ταξίδι Αθήνα-Ζυρίχη στη ρόδα αεροπλάνου της Swiss Air πραγματοποίησε ένα γατάκι περίπου τριών μηνών την περασμένη Τετάρτη και, παρά το ελάχιστο οξυγόνο και τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, κατάφερε να επιζήσει.

Ο Όσκαρ εμπύρετος, αλλά σώος και ασφαλής με το παιχνίδι του Ο Όσκαρ εμπύρετος, αλλά σώος και ασφαλής με το παιχνίδι του Πριν την απογείωση από το αεροδρόμιο της Αθήνας, μέλη του προσωπικού εδάφους είχαν δει το ασπρόμαυρο γατάκι να κόβει βόλτες γύρω από το Airbus A321 και προσπάθησαν να το εντοπίσουν φοβούμενοι ότι μπορεί να αναρριχήθηκε στο αεροσκάφος. Η πτήση καθυστέρησε δύο ώρες, αλλά οι έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς κι έτσι το αεροπλάνο απογειώθηκε. “Το προσωπικό εδάφους νόμιζε ότι μπήκε στο χώρο των αποσκευών, αλλά ύστερα από αναζήτηση δύο ωρών δεν το εντόπισαν” λέει η εκπρόσωπος Τύπου της Swiss Air Μύριαμ Ζίσακ. Ο πιλότος και οι τεχνικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απογείωση, επειδή διαφορετικά θα προκαλούνταν σοβαρές καθυστερήσεις στη συγκεκριμένη και στις επόμενες πτήσεις, συμπληρώνει.

Η πτήση LX 1843 κύλησε ομαλά αλλά, όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, το προσωπικό ανακάλυψε το γατάκι στον τροχό στις μπροστινές ρόδες του αεροπλάνου. Είχε επιβιώσει σε συνθήκες που μπορεί να φτάσουν τους μείον 50 βαθμούς Κελσίου, αλλά είχε υποστεί σοκ και υπέφερε από υποθερμία. Ένας κτηνίατρος του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σ' ένα καταφύγιο ζώων.

Σε κύκλο, το σημείο που βρέθηκε παγιδευμένο το γατάκι Σε κύκλο, το σημείο που βρέθηκε παγιδευμένο το γατάκι Η Μύριαμ Ζίσακ επισκέφθηκε το γατάκι στον κτηνίατρο κι ενημέρωσε ότι “είναι αρσενικό, δύο με τριών μηνών” και, αν και είναι ντροπαλό, δέχεται τα χάδια. Του χάρισε μάλιστα και το πρώτο του παιχνιδάκι, ένα λούτρινο αεροσκαφάκι της εταιρείας. Η Swiss Air βάφτισε το γατάκι Oscar Fox από τα δύο τελευταία γράμματα του αεροσκάφους HB-IOF. “Έχει λίγο πυρετό και γι' αυτό παραμένει στη φροντίδα του κτηνίατρου” είπε η Ζίσακ. Ο Όσκαρ παραμένει σε καραντίνα μέχρι να πέσει ο πυρετός για να μπορέσει να εμβολιαστεί και τότε θα δοθεί για υιοθεσία.

Πηγές: Blick.ch, Voice of Russia


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=379208

πηγή αυτού του υπέροχου ρεπορτάζ και της υπέροχης ιστορίας του γατούλη είναι η σελίδα 


©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ




που θα την βρείτε και μπορείτε να την προσθέσετε στις αγαπημένες σας


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=690722544287923&set=a.263973073629541.82303.174051975954985&type=1&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: