Σελίδες

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Μάθε να κάνεις σωστή επανάλειψη να δεις προκοπή στης ζωής τα μαθήματαΚαι να που ο Αύγουστος φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του & όλοι οι γονείς με ρωτούν αν θα ήταν καλό να κάνουν μια επανάληψη της προηγούμενης τάξης για να θυμηθούν τα παιδιά τους κάποια βασικά στοιχεία που διδαχτήκανε στην περσινή ύλη.Η απάντησή μου είναι πως ναι πρέπει να κάνουμε μια μικρή επανάληψη,να θυμηθούμε κάποια πράγματα,όσο να ναι 3 μήνες καλοκαιριού,ξεγνοιασιάς & παιχνιδιού έχουν τα παιδιά ψιλοξεχάσει την ύλη που διδάχτηκαν.
Φυσικά,η επανάληψη πρέπει να γίνει με μέτρο & όχι να πάρουμε όλα τα μαθήματα & να ρωτάμε το παιδί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να βαρεθεί.Η επανάληψη χρειάζεται   στα κύρια μαθήματα περισσότερο όπως στα φιλολογικά,στα θετικά & στα ξενόγλωσσα.
Μπορείτε να κάνετε την επανάληψη παίζοντας ή με ερωτήσεις ώστε να θέλει & το παιδί να συμμετέχει γιατί κακά τα ψέμματα οι μαθητές αποσυντονίζονται εύκολα.
Μην αγχωθείτε, απλά βοηθήστε το να καλύψει κάποια κενά,να θυμηθεί κάποια βασικά & με την έναρξη της νέας χρονιάς ζητήστε τη συμβουλή των δασκάλων.
Ό,τι χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετ & μαζί μου & ν α σας βοηθήσω σε ό,τι θελήσετε
Φιλικά,
Πέννυ

Δεν υπάρχουν σχόλια: