Σελίδες

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Συσφίξτε την κοιλιά σας με βούτυρο!

Το δώρο ενός παιδιού είναι σίγουρα μια ευλογία και η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια θαυμάσια εμπειρία. Ωστόσο, για πολλούς από εμάς, η χαρά και το προνόμιο του να φέρεις μια νέα ζωή στον κόσμο έρχεται με λίγες φυσικές ταλαιπωρίες. Κνησμός, ξηρό δέρμα μια διαρκώς διευρυνόμενη κοιλιά, είναι τα συχνά παράπονα.Ενώ η ενυδάτωση της κοιλιάς της μητέρας μπορεί να φέρει κάποια ανακούφιση σε αυτή την κατάσταση, οι απλές λοσιόν στερούνται συχνά τη δύναμη να απαλύνουν και να τεντώσουν το δέρμα, κάτι που υπόσχεται όμως το σπιτικό βούτυρο. Η σπιτική συνταγή για βούτυρο, μαλακώνει την κοιλιά την κάνει ελαστική και τεντώνει το δέρμα.Μόλις συγκεντρώσετε τα συστατικά, το μόνο που μένει να κάνετε είναι να τα λιώσετε (και αυτό διαρκεί μόνο λίγα λεπτά).
1/2 φλυτζάνι βούτυρο κακάο
2 κουταλιές λάδι φύτρο σιταριού
2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού έλαιο βερίκοκου
2 κουταλάκια του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε
4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μελισσοκέρι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από τη βανίλια, σε μια κατσαρόλα. Ζεστάνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι το βούτυρο κακάο και το κερί να λιώσουν (δύο έως πέντε λεπτά). Ανακατέψτε καλά.
Αφαιρέστε από τη θερμότητα και προσθέστε τη βανίλια. Μια άλλη επιλογή θα ήταν να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο.
Το αφήνετε να κρυώσει για λίγο και στη συνέχεια το ρίχνετε σε ένα βάζο ή βάζα. Αφήστε το καπάκι ανοικτό για να κρυώσει εντελώς (αυτό θα διαρκέσει περίπου μία ώρα).
Το βούτυρο θα αρχίσει να πυκνώνει και να σκληραίνει. Αυτό θα το δούμε μετά από 10 λεπτά:
Μόλις κρυώσει εντελώς, κλείστε το καπάκι και προσθέσετε μια ετικέτα.
Για να βοηθήσει το δέρμα να παραμείνει μαλακό, τρίψτε μια μικρή ποσότητα πάνω στο στομάχι καθημερινά. Κατά την εφαρμογή, μπορεί να φαίνεται λιπαρό, αλλά γρήγορα θα απορροφηθεί.
 
 
πηγή http://www.glikiazoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: