Σελίδες

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

9 ιδέες για να κάνετε το πρωινό ...πιο ελκυστικό!



Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και ειδικότερα για τα παιδιά, που καταναλώνουν τόση ενέργεια μέσα στην ημέρα. Το θέμα είναι …να τα πείσεις να το τρώνε! Ορισμένα παιδιά δεν είναι πρωινοί τύποι, άλλα πάλι, είναι περίεργα στο φαγητό και θέλουν μόνο παιδικά δημητριακά, με πολύ ζάχαρη. Κάποια παιδιά, θέλουν να τρώνε το ίδιο πράγμα κάθε μέρα, ενώ άλλα θέλουν ποικιλία.
Ανακαλύψαμε, λοιπόν, μερικές ιδέες για να βάλετε ποικιλία στα πρωινά σας γεύματα και να κάνετε το πρωινό θρεπτικό και λίγο πιο διασκεδαστικό και ελκυστικό για τα παιδιά.
  • Δοκιμάστε ...πίτσα φρούτων
Ψήστε λεπτή ζύμη για πίτσα και αφήστε την να κρυώσει. Απλώστε επάνω στη ζύμη την αγαπημένη σας γεύση γιαουρτιού, και γαρνίρετε με μικρά κομματάκια φρούτων –μπανάνα, φράουλα, σταφύλια ή όποιο άλλο φρούτο σας αρέσει – και τα αγαπημένα δημητριακά των παιδιών!
  • «Fondue» φρούτων
Πανεύκολο! Το μόνο που χρειάζεστε είναι φρούτα που αρέσουν στα παιδιά, κομμένα σε μικρά κομμάτια, και μερικά καλαμάκια για σουβλάκια. Αφήστε τα παιδιά να βάλουν τα φρούτα στα καλαμάκια –με επιτήρηση κάποιου ενήλικα– και να κάνουν τους συνδυασμούς φρούτων που θέλουν. Ανακατέψτε σε ένα μπολ γιαούρτι με μέλι ή με σπιτική πραλίνα φουντουκιού και χρησιμοποιήστε το ως ντιπ.
  • Αυγά μελάτα με sticks ψωμιού
Αν το παιδί σας δεν …τρελαίνεται για αυγά, δοκιμάστε το εξής: Βουτυρώστε μία ή δύο φέτες του τοστ σε ένα τηγάνι, μέχρι να γίνουν σκληρές και ξεροψημένες. Κόψτε τις σε μακρόστενες λωρίδες (sticks). Βάλτε βρασμένα, μελάτα αυγά σε μια αυγουλιέρα και αφαιρέστε το ασπράδι από την επάνω πλευρά, μέχρι να φανεί ο κρόκος. Αφήστε τα παιδιά να βουτήξουν τα στικς μέσα στον κρόκο, παίρνοντας όλη την πρωτείνη και τις θρεπτικές ουσίες του αυγού!
Αν πάλι, είστε λάτρεις των αυγών, δείτε εδώ συνταγές για 9 διαφορετικές, πεντανόστιμες παραλλαγές.
  • Ομελέτα ...«Hot wheels»
Φτιάχνετε μία απλή ομελέτα σε κυκλικό σχήμα, με διάμετρο ίση με αυτή μιας λεπτής, αραβικής πίτας.  Βάζετε την αραβική πίτα μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνετε σε όλη της την επιφάνεια φέτες τυρί του τοστ. Όταν το τυρί λιώσει αρκετά, βάζετε την ζεστή ομελέτα πάνω από το τυρί, ώστε να κολλήσουν όλα μεταξύ τους, και τα βγάζετε από το τηγάνι. Όσο είναι ακόμα ζεστή, τυλίγετε σφιχτά την αραβική πίτα σε ρολό και το κόβετε σε ροδέλες!
  • Βάλτε το πρωινό σε σάντουιτς
Ενώ τα παιδιά μπορεί να προσπεράσουν αδιάφορα ένα πιάτο με ομελέτα, όταν αυτή μπει ανάμεσα σε 2 φέτες του τοστ ολικής άλεσης, μαζί με 2 φέτες ντομάτα, τυρί και, αν σας αρέσει, αβοκάντο (που είναι πολύ θρεπτικό για τα παιδιά), την βλέπουν με πολύ διαφορετικό μάτι!
  • Κάντε το πρωινό … χυμό «smoothie»
Τα παιδιά δεν πίνουν αρκετό γάλα; Ίσως, όχι σκέτο! Ρίξτε στο μπλέντερ, γάλα, γιαούρτι (ή αν προτιμάτε κάποιο επιδόρπιο γιαουρτιού με μπισκότο ή σοκολάτα), και μπανάνα, μήλο, ροδάκινο, φράουλα, ή άλλα φρούτα (ή συνδυασμό) της αρεσκείας σας και αναμείξτε τα. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας κρεμώδης, απολαυστικός χυμός, γεμάτος βιταμίνες και πρωτείνες!
  • Δοκιμάστε pancakes!
Χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά είναι ευκολότερο από ότι νομίζετε! Φτιάξτε τα δικά σας pancakes με τη συνταγή του LetsFamily.gr και τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν. Αφήστε τα παιδιά να επιλέξουν τη γαρνιτούρα που επιθυμούν! Οι επιλογές πολλές:  μέλι, κανέλα και βούτυρο,  ή γιαούρτι, µέλι και φρούτα, ή πραλίνα φουντουκιού ή φυστικοβούτυρο ή μαρμελάδα σε όποια γεύση προτιμάτε!
  • Προσθέστε φυστικοβούτυρο …παντού!
Το φυστικοβούτυρο είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και τα παιδιά συνήθως το λατρεύουν! Μπορείτε να το βάλετε παντού: Να το αλείψετε σε ψημένες φέτες του τοστ, να το προσθέσετε αντί για βούτυρο στα σάντουιτς, ή να γαρνίρετε με αυτό φρούτα ή pancakes.
  • Και τέλος, λοταρία!
Για να κάνετε το οικογενειακό πρωινό πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά, μπορείτε –τα Σαββατοκύριακα– να …οργανώσετε μια λοταρία για το πρωινό μενού!  Βάλτε μικρά χαρτάκια με επιλογές για πρωινό (που είστε διατεθειμένοι να φτιάξετε, βέβαια) μέσα σε ένα καπέλο ή βάζο, και αφήστε τα παιδιά (ένα για κάθε μέρα) να τραβήξουν λαχνό! Για περισσότερη πλάκα, βάλτε και «τζόκερ»! Αν το τραβήξει, διαλέγει το παιδί σας το αγαπημένο του  πρωινό, από όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

πηγή http://www.letsfamily.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: