Σελίδες

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

6 λόγοι για να κάνουμε σεξ σήμερα


1. Μας κάνει να θέλουμε κι άλλο Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απελευθέρωση ορμονών κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να είναι «εθιστική». Η «επαναφόρτιση», όμως, της σεξουαλικής μας ζωής είναι μια ολόκληρη διαδικασία που συχνά απαιτεί την αναμόρφωση του τρόπου ζωής μας. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά από τη στιγμή που κάνουμε «επανεκκίνηση στη μηχανή» -βρίσκοντας babysitter, κλείνοντας τραπέζι για δύο στο αγαπημένο μας εστιατόριο ή συγχρονίζοντας τα ημερολόγια των δυο μας- η σεξουαλική μας ζωή μπαίνει και πάλι σε λειτουργία.

2. Μας δένει με τον σύντροφό μας Το σεξ ενισχύει την οικειότητα και το συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι. Μελέτες έχουν δείξει ότι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτό είναι δύο χημικές ουσίες που απελευθερώνονται κατά τον οργασμό και τους τρυφερούς εναγκαλισμούς, η ωκυτοκίνη και η βασοπρεσίνη. Η ωκυτοκίνη, η χημική ουσία που συμβάλλει στο δέσιμο του παιδιού και της μητέρας, σχετίζεται με το δέσιμο των δύο συντρόφων και συντελεί στην παραγωγή έντονων συναισθημάτων στοργής και τρυφερότητας. Παράλληλα, η βασοπρεσίνη, η οποία έχει ονομαστεί και ορμόνη της μονογαμίας, σύμφωνα με έρευνες βοηθάει στην οικειότητα μεταξύ των συντρόφων. Αν αισθανόμαστε, λοιπόν, ότι έχουμε απομακρυνθεί από το έτερό μας ήμισυ λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων στη δουλειά ή ότι δεν έχουμε χρόνο για τις ατελείωτες συζητήσεις που συνηθίζαμε να κάνουμε παλιότερα, το σεξ ίσως λειτουργήσει ως το πρώτο βήμα για να έρθουμε και πάλι κοντά με τον σύντροφό μας. Με τον οργασμό απελευθερώνονται ακόμη ορμόνες που σχετίζονται με την ανακούφιση από τον πόνο, καθώς και την καταπολέμηση του στρες, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, άρα και με τον σύντροφό μας. Επιπλέον, όταν κάνουμε σεξ, μοιραζόμαστε οι δυο μας κάτι ξεχωριστό, πράγμα που μας βοηθάει να είμαστε σε επαφή.

3. Μας φτιαχνει την αυτοεικονα Ο οργασμός μάς δημιουργεί σιγουριά για το σώμα μας, τονώνοντας έτσι την αυτοπεποίθησή μας. Όταν μάλιστα είμαστε με έναν σύντροφο που μας αγαπάει, μας νοιάζεται, μας το δείχνει και παράλληλα εμείς το αντιλαμβανόμαστε και το ανταποδίδουμε, σύντομα θα καταλάβουμε ότι το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί είναι η κυτταρίτιδα ή το μικρό στήθος μας. Άλλωστε, όταν κοιτάζουμε το σώμα μας στον καθρέφτη μετά το σεξ, συχνά αντικρίζουμε ένα τελείως διαφορετικό άτομο! Επιπλέον, το ότι γνωρίζουμε πως χάσαμε πάνω από 100 θερμίδες με μια 20λεπτη συνεύρεση στο κρεβάτι είναι ένας ακόμα παράγοντας τόνωσης της αυτοπεποίθησής μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γυναίκες με συχνούς οργασμούς έχουν πιο λαμπερό δέρμα, καθώς οι συχνές επαφές αυξάνουν την ελαστικότητα και τη στιλπνότητα του δέρματος, ενεργοποιώντας τον υποδόριο ιστό. Επιπλέον, μέσω της εφίδρωσης, ο οργανισμός απαλλάσσεται από τις τοξίνες. Μάλιστα, ο δρ. David Weeks, κλινικός νευροψυχολόγος στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου, είχε δηλώσει σε παλιότερή του συνέντευξη στο Vita ότι «Όσοι κάνουν έστω και 15% περισσότερο σεξ από τον μέσο όρο, δηλαδή
3 φορές την εβδομάδα αντί για 2, νιώθουν και φαίνονται νεότεροι».

4. Μας θυμίζει γιατί τον επιλέξαμε 
Το καλό σεξ συνδράμει σημαντικά στο να μας κάνει να αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε μια ισορροπημένη και υγιή σχέση. Ζευγάρια τα οποία τόνωσαν την ερωτική τους ζωή μετά από μια περίοδο αποχής δηλώνουν ότι ένιωσαν και πάλι σαν ομάδα με τον σύντροφό τους. Επίσης, η πλειονότητα των ανθρώπων υποστηρίζουν ότι το καλύτερο σεξ στη ζωή τους ήταν κατά τη διάρκεια διακοπών. Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή το να μοιραζόμαστε νέες εμπειρίες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των σχέσεων που διατηρούνται στο μέλλον. Προσθέτοντας στο παραπάνω μείγμα και την ερωτική επαφή, έχουμε τα ιδανικά θεμέλια για μια γερή σχέση.

5. Μας κάνει πιο ειλικρινείς Δεν αισθανόμαστε ποτέ τόσο ευάλωτοι όσο όταν είμαστε γυμνοί. Γι’ αυτό και η συνεύρεση με τον σύντροφό μας στο κρεβάτι είναι ο καλύτερος τρόπος να ανοιχτούμε και να αποκτήσουμε οικειότητα σε όλα τα επίπεδα της σχέσης μας. Λέγεται ότι οι άνδρες χρειάζονται το σεξ προκειμένου να είναι σε θέση να επικοινωνήσουν και να έρθουν πιο κοντά με τη σύντροφό τους, αντίθετα με τις γυναίκες, οι οποίες δεν μπορούν να μπουν στη διαδικασία του σεξ αν δεν συζητήσουν προηγουμένως με τον αγαπημένο τους. Οι γυναίκες που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να δοκιμάσουν την επόμενη φορά να κάνουν την ανατροπή και αντί να περιμένουν από τον σύντροφό τους να εκφραστεί λεκτικά πριν πέσουν μαζί του στο κρεβάτι, να επιλέξουν σε πρώτη φάση το σεξ. Ίσως έτσι ανακαλύψουν ότι είναι μια από εκείνες τις φορές που οι πράξεις λύνουν τα προβλήματα πιο αποτελεσματικά από τις λέξεις.

6. Μας κάνει καλύτερους 
Έρευνες δείχνουν ότι όταν πριν από μια δύσκολη και στρεσογόνο παρουσίαση έχει προηγηθεί ένα απολαυστικό σεξ, αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκειά της, κάτι που δεν συμβαίνει με όσους δεν έκαναν προηγουμένως καλό σεξ ή δεν έκαναν καθόλου. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν επίσης ότι και αυτό οφείλεται στην ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία χαλαρώνει τον οργανισμό και ρίχνει την πίεση του αίματος. Ωφέλιμες για τον οργανισμό είναι και οι ενδορφίνες, που απελευθερώνονται μετά το σεξ, οι οποίες λειτουργούν ως φυσικά αναλγητικά του οργανισμού και επιδρούν σε συμπτώματα πόνου. Επιπλέον, οι άνθρωποι που επιδίδονται συχνά σε ευχάριστες εμπειρίες, όπως το σεξ, αυξάνουν την παραγωγή αντισωμάτων, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν δυσκολότερα και άρα να απουσιάζουν λιγότερο από τη δουλειά τους. Μάλιστα, μελετητές παρατήρησαν πως όσοι κάνουν σεξ τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα έχουν στο αίμα τους αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από πλήθος λοιμώξεων (π.χ. κρυολόγημα).
ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΡΤΩ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ....www.vita.gr
πηγή μας το glikaxamogela.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: