Σελίδες

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Φτιάξτε μόνες σας: φυσικό καθαριστικό προσώπου με δύο υλικά






Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά σε αυτή την φυσική συνταγή για τον καθαρισμό του προσώπου, πρωταγωνιστούν δύο... λάδια! Μην σας τρομάζει αυτό- απομακρύνονται εύκολα από την επιδερμίδα με τον τρόπο που σας περιγράφουμε και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ελαιόλαδο, το οποίο ενυδατώνει την επιδερμίδα, δίνει φυσική λάμψη, καταπραύνει το δέρμα και λειαίνει τις λεπτές γραμμές, και καστορέλαιο, το οποίο έχει την ιδιότητα να διεισδύει στους πόρους και να "τραβά" τους ρύπους και το σμήγμα, αφήνοντας τους πόρους να αναπνέουν.


Για να ετοιμάσετε το καθαριστικό, δεν έχετε παρά να αναμείξετε ίση ποσότητα από τα δύο λάδια και να τα βάλετε σε ένα μπουκάλι με αντλία- θα μπορούσε να είναι το μπουκάλι του προηγούμενου καθαριστικού σας, το οποίο θα έχετε πλύνει καλά. Ρίξτε πρώτα το ελαιόλαδο, στη συνέχεια το καστορέλαιο και αν θέλετε, συμπληρώστε με δυο σταγόνες αιθέρια έλαια, πχ λεβάντα ή tea tree. Ανακινήστε καλά για 1 λεπτό.


Πώς θα το χρησιμοποιήσετε: πάρτε μια επαρκή ποσότητα στο χέρι σας και απλώστε την σε στεγνό πρόσωπο για ένα λεπτό, κάνοντας απαλό μασάζ. Μάλιστα, ακόμα και αν δεν έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ, θα δείτε πως αυτό το μείγμα κάνει και τέλειο ντεμακιγιάζ! Αφού έχετε απλώσει πολύ καλά το λάδι στην επιδερμίδα σας, βρέξτε μια μαλακή πετσέτα με ζεστό νερό, και τοποθετήστε τη στο πρόσωπό σας για 30 δευτερόλεπτα. Ο ατμός, βοηθάει το καστορέλαιο να αφαιρέσει αποτελεσματικά τους ρύπους και το σμήγμα. Αφαιρέστε το προϊόν με την πετσέτα και είστε έτοιμη. Θα νιώσετε αμέσως την επιδερμίδα σας απίστευτα απαλή και αναζωογονημένη- χρησιμοποιήστε το δύο φορές την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: