Σελίδες

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Παιχνίδα από ένα πλαστικό μπουκάλι

Article_show_%cf%86%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b5%cf%82
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα παιχνίδια μπορείτε να κατασκευάσετε με ένα απλό πλαστικό μπουκάλι; Το κίνητρο δεν είναι μόνο η οικονομία. Με την επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών μπουκαλιών μαθαίνετε, πρακτικά, στα παιδιά σας το βασικό νόημα της ανακύκλωσης και τους δίνετε τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.
Εμείς σας δείχνουμε ορισμένες ιδέες που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο. Άλλες εύκολες και άλλες λίγο πιο δύσκολες, για μικρότερα και για μεγαλύτερα παιδιά.

Μαγικό Μπουκάλι

Ένα πλαστικό μπουκάλι που θα γεμίσετε με αποσταγμένο νερό, λίγες σταγόνες γλυκερίνης και γκλίτερ. Το μαγικό σας μπουκάλι είναι έτοιμο!

Φωτιστικό πεταλούδα

Εδώ, ο βαθμός δυσκολίας είναι λίγο μεγαλύτερος, όπως, όμως, και ο ενθουσιασμός των παιδιών! Θα χρειαστείτε λίγο σύρμα καθαριστικό πίπας για να φτιάξετε τις κεραίες και τα ποδαράκια στα οποία θα στηρίζεται η πεταλούδα. Με χαρτόνι σχηματίζετε και κολλάτε το σώμα και τα φτερά της πεταλούδας. Χρωματίστε το μπουκάλι και το χαρτόνι στο χρώμα της αρεσκείας σας. Αφού στεγνώσει το χρώμα, τοποθετήστε στο εσωτερικό του μπουκαλιού ένα glow stick.

Bowling

Ειδικότερα εάν έχετε αγόρια, ένα σετ από κορίνες του bowiling είναι παιχνίδι που πρέπει να υπάρχει στο σπίτι. Και αυτή η κατασκευή είναι ιδιαίτερα εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε τα μπουκάλια με νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής (κατάλληλο για τρόφιμα). Ανακινείται τα μπουκάλια καλά και οι κορίνες είναι έτοιμες!

Αστροναύτης

Ψεκάστε τα μπουκάλια με σπρέι χρώματος (καλύτερα ασημένιο) και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια, κολλήστε τα μπουκάλια σε ένα τετράγωνο σκληρό χαρτόνι. Με μία κορδέλα και ταινία διπλής όψης, δημιουργήστε τις τιράντες για να φορέσει ο αστροναύτης τους πυραύλους που θα τον εκτοξεύσουν. Για να σχηματίσετε τις φλόγες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστό τούλι ή χαρτομάντηλα.

Παιχνίδι με κρίκους

Εδώ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οδηγίες. Διακοσμήστε τα μπουκάλια με χρώματα και αριθμούς και γεμίστε τα με νερό για να είναι σταθερά. Και ...ξεκινήστε!

Κουμπαράς

Ό,τι καλύτερο για να μάθει το παιδί την έννοια των χρημάτων και της οικονομίας. Χαράσσετε την εγκοπή από όπου θα μπαίνουν τα χρήματα. Διακοσμήστε όπως επιθυμείτε. Στη φωτογραφία, με τη βοήθεια των καπακιών και λίγου χαρτονιού δημιουργήθηκε το σχήμα του κλασικού κουμπαρά – γουρουνάκι.

Φατσούλες

Ό,τι πιο κλασικό και πιο εύκολο. Αφήστε τη φαντασία του παιδιού να οργιάσει! Εδώ, δεν υπάρχουν κανόνες για το χρώμα των μαλλιών, των ματιών και του προσώπου. Είναι άλλωστε, μία εξαιρετική ευκαιρία να μιλήσετε στο παιδί για τα συναισθήματα φτιάχνοντας ανθρωπάκια νευριασμένα, χαρούμενα ή φοβισμένα.


http://www.letsfamily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: