Σελίδες

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Τα 5 μυστικά κατά των μαύρων κύκλων



Όσo περισσότερα tips&tricks μαθαίνουμε κατά των μαύρων κύκλων τόσο το καλύτερο! Δύο αγαπημένες makeup artists των celebrities μίλησαν στο elle.com και αποκάλυψαν η κάθε μια τον δικό της τρόπο να τους καμουφλάρει και να κάνει το βλέμμα να δείχνει ξεκούραστο και νεανικό. 


1. Προτιμήστε ένα κρεμώδες concealer
Ένα κοινό λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν θέλουν να καλύψουν τους μαύρους κύκλους είναι ότι χρησιμοποιούν προϊόντα που είναι πολύ ξηρά για την επιδερμίδα τους. Για αυτό, η Tamah Krinsky (αγαπημένη expert της Alexa Chung και της Christy Turlington) συμβουλεύει: «Επιλέξτε ένα ελαφρύ, κρεμώδες concealer το οποίο "σπάει" ούτε μπαίνει στις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια». 

2. Χρησιμοποιείστε το makeup ως concealer
Αν δεν φοράτε concealer γιατί περιορίζεστε στα εντελώς βασικά του μακιγιάζ η Krinsky προτείνει να χρησιμοποιήσετε το φον ντε τεν σας ως concealer: «Αν χρησιμοποιείτε υγρό φον ντε τεν πάρτε μια μικρή ποσότητα στο χέρι σας και αφήστε το να στεγνώσει για λίγη ώρα. Όσο πιο πολύ μένει εκτεθειμένο στον αέρα τόσο περισσότερο συμπυκνώνονται οι χρωστικές του και έτσι μπορείτε να το φορέσετε εύκολα και ως concealer. Αν χρησιμοποιείτε κρεμώδες φον ντε τεν, προσοχή στην ποσότητα: ξεκινήστε με ελάχιστο προϊόν και "χτίστε" την κάλυψη που θέλετε». 

3. Προσοχή στα σημεία
Αυτό που γνωρίζουν σχεδόν όλες οι γυναίκες είναι ότι το concealer φοριέται σε όλη τη ζώνη, κατά μήκος του κάτω βλεφάρου. «Λάθος!» λέει η Tamah Krinsky. «Θα πρέπει να απλώνετε το concealer σας εκεί ακριβώς που υπάρχουν οι μαύροι κύκλοι, δηλαδή στο ημικύκλιο από την εσωτερική γωνία του κάτω βλεφάρου μέχρι περίπου το κέντρο του και προς το μάγουλο. Χρησιμοποιείστε το δάχτυλό σας ή ένα πινέλο και απλώστε απαλά το προϊόν ακριβώς πάνω στους μαύρους κύκλους και στη συνέχεια, κάντε καλό blending του προϊόντος γύρω από τα μάτια». 

4. Κίτρινη βάση για καμουφλάζ
«Η επιλογή της σωστής απόχρωσης concealer είναι το Α για να τους "σβήσετε". Αν δεν είστε σίγουρη, προτιμήστε ένα προϊόν που να έχει κίτρινη βάση, και που να είναι μια ιδέα πιο ανοιχτό από τον τόνο της επιδερμίδας σας», συμβουλεύει η Kristin Gallegos, αγαπημένη της Chloe Sevigny. «Αυτό θα καμουφλάρει τους μοβ ή μπλε κύκλους κάτω από τα μάτια και θα δώσει φως στην περιοχή. Προσοχή, όμως, στην ποσότητα- μην υπερβάλλετε!» 

5. Λύση express για τις σακούλες
Εκείνα τα πρωινά που ξυπνάτε με πρησμένα μάτια, δοκιμάστε το tip της Gallegos: «Βάλτε στην κατάψυξη ένα κουτάλι για δέκα λεπτά και τοποθετήστε το στα μάτια σας μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι πολύ σημαντικό να φοράτε κρέμα ματιών δύο φορές τη μέρα, ειδικά τη νύχτα. Προτιμήστε τις φόρμουλες που περιέχουν βιταμίνη C και καφείνη, που βοηθούν στην βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και δίνουν λάμψη στο βλέμμα.» 




πηγή  queen.gr

glikaxamogela.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: