Σελίδες

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πώς υποβάλλω μήνυση για περιστατικό κακοποιήσης ζώου


Μήνυση μπορούμε να υποβάλουμε με δύο τρόπους:

είτε προφορικά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας (όπου καταγράφει τα λεγόμενά μας ο Αστυνομικός).

είτε γραπτά (μέσω δικηγόρου) στην Εισαγγελία της περιοχής μας. Για την Αθήνα και τα προάστιά της, η Εισαγγελία βρίσκεται στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων (κτίριο 16).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! : Αν υποβάλετε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα, να επιμείνετε να τη δεχτούν, σε περίπτωση που οι αστυνομικοί αδιαφορούν ή γελάνε μαζί σας επειδή ασχολείστε με τέτοια «ασήμαντα». Δεν χρειάζεται να χαρακτηρίσετε το αδίκημα κατά το νόμο φυσικά, απλά να κατονομάσετε τα γεγονότα (πότε πιστεύετε ότι έγινε, πού ακριβώς, πόσα ζώα κλπ), καλό όμως είναι, αν αντιμετωπίσετε αδιαφορία, να πείτε ότι είναι αξιόποινη πράξη κατά το Νόμο 4039/2012. Επίσης, προσπαθήστε να μαζέψετε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε: π.χ. φωτογραφίες των ζώων, τυχόν μάρτυρες (με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση) που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά σας κλπ. Αν καταθέσετε γραπτή μήνυση στην Εισαγγελία, αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να τα προσκομίσετε μαζί με την μήνυση στον Εισαγγελέα.

Aν δεν γνωρίζετε το δράστη, τότε θα υποβάλετε τη μήνυση «κατ’ αγνώστου». Αν τον γνωρίζετε, θα πρέπει να τον κατανομάσετε. Να είστε όμως ιδιαίτερα προσεκτικοί, δηλαδή να μπορείτε όντως να αποδείξετε (με μάρτυρες κλπ.) ότι όντως είναι αυτός, διαφορετικά κινδυνεύετε να σας κάνει μετά ο κατονομαζόμενος δράστης μήνυση και ο ίδιος για «ψευδή καταμήνυση» (που επίσης είναι ποινικό αδίκημα).
να πω άνα ευχαριστώ στον σύνδεσμο και σελίδα        
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

προσφέρουν πάντα πολύτιμη βοήθεια
από την σελίδα τους βρήκα το κείμενο κι το δημοσιεύω ..
 και πάλι ευχαριστώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: