Σελίδες

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Θεατρική Παράσταση Το σκαθάρι και τα μάτια σας !

Εξαιρετική η παράσταση που παρακολούθησα σήμερα τετάρτη 19 ιουνιου στο θεατρο αγγελων βήμα" Το σκαθάρι και τα μάτια σας ".
Πολύ καλή παράσταση με δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς.
 Η παράσταση αναφέρεται στα τελευταία χρονια της ζωής του Τζον Λένον - ποιος δεν τον ξέρει - τουλάχιστον της γενιάς μου τον ξέρουμε πολύ καλά .
Η ιστορία αναφέρεται σε δυο πράκτορες του fbi που παρακολουθούν το θρυλικό σκαθάρι δλδ τον δικό μας όπως τον αποκαλούν στο έργο .Η ιστορία ξεκινά από το 1972 έως και τον θάνατο του στις 8 δεκεμβρίου το 1981.Στην αρχή ίσως λίγο να αισθάνεσαι πως βαριέσαι γιατί ειίναι μια καθαρά αμερικανιά ,όπως θα λέγαμε.Δηλαδή αν δεν είσαι φαν του καλού αστυνομικόυ έργου δεν θα σε συγκινήσει. 
 Η ιστορία ναι αναφέρεται στην ζωή του Τζων Λένον τα τελευταία δέκα χρόνια. Την ζούμε εν τάχει μέσα από δύο πράκτορες τον παλίο και τον νέο σε μια αμερική που πνίγεται από σκάνδαλα βλέπε watergate έως και τις πορείες ειρήνης και τερματισμού του πολέμου του Βιετνάμ . 
 Μια χώρα που γνωρίζει τους χίπεις και είναι απαγορευμένη η έκτρωση . Μια χώρα που ουσιαστικά κυβερνάται από τον Χούβερ, τον διάσημο ναι ναι αρχηγό του fbi που είδε όπως λένε χαρακτηριστικά στο έργο 8 προέδρους να αλλάζουν θέση στον Λευκό Οίκο αλλά εκείνος ακλόνητος και αμετακίνητος στην θέση του .
Ο παλιός γνωρίζει τον νέο πράκτορα που ξεκινούν να δουλεύουν μαζί στην υπόθεση παρακολούθησης του σκαθαριού. Και ναι αντιπροσωπεύουν το παλιό και το  νέο που έχει κάθετι στην ζωή μας και στην κοινωνία.
Ομως συνεργάζονται και συνηπάρχουν εώς το τέλος του έργου που τους βλέπουμε στην κηδεία του σκαθαριού.
Βλέπουμε την αλλαγή που υπάρχει από τη μια δεκαετία στην άλλη ,δηλαδή από το 1970 στις αρχές της δεκαετίας του 80 μέσα από τους δύο ήρωες . 
Η εναλλαγή των σκηνών γίνεται επί τόπου στην σκηνή με απλά σκηνικά αλλά με μια σκηνοθεσία που μεγαλουργεί . 
Συνεργάζεται απόλυτα με τους δύο ηθοποιούς και αν και κάνει κάποιος κοιλιές είτε με το αμερικανικό χιούμορ είτε με τις σκηνές των οικογενειακών ιστορίων των ηρώων τελικά την σώζει τη παράσταση.



Προσωπικά πάντα μπορώ να πω πως θέλει αρετή κι τόλμη κ δυο καλούς ηθοποιούς κ σκηνοθεσία για να αντέξει το έργο .Οι χαρακτήρες των πρακτόρων του fbι είναι ο νέος ο αισιόδοξος ο καπως ιδεαλιστής . Μην ξεχνάμε την εποχή που διανύουμε στο έργο από τις πιο δύσκολες γαι την αμερική καθώς σφάζονται τα παλικάρια της στο βιετνάμ και η αμερκή είναι διχασμένη .Πορείες δαιμαρτύριας ,χιπυς ,give peace a chance. Ο παλαιότερος συνάδερφος του είνια η παλιά καραβάνα του πράκτορα του fbi που πια δεν πιστεύει σε τίποτα από το να κάνει καλά την δουλειά του για την υπόθεση του δικού τους! Ομως οι δύο ήρωες έρχονται κοντά μέσα από την σχεδόν 10ετή συνεργασία τους παρακολουθώντας το σκαθαρι .Ισως λίγο στα των οικογενειακών τους στιγμών έχει κάνει μια κάποια κοιλια .Ισως στο θέμα του γνήσου αμερικανικου χιούμορ και  ατάκας να ξενίσει κάποιος που δεν εξοικειωμένος ,ίσως στην μετάφραση απόδοση θα θελε μεγαλύτερη προσοχή στο να αποδοθεί βάσει του ελληνικού βαλκανικού χιούμορ . Ομως την συστήνω ανεπιφύλακτα.Η σκηνοθεσία φοβερή !!!!!!!!!! οι δύο ηθοποιοί ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ !!!! ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΧΑΡΗ ΣΕ ΣΕΝΑ . ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!!!!!!

https://www.facebook.com/THEATROMANIA/posts/373411366091128
















Δεν υπάρχουν σχόλια: