Σελίδες

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Αγάπη ρε+ όλοι το Σάββατο 6 Ιουλίου στο Κατράκειο !!!!

https://www.facebook.com/AgapiReMaggiore





τι είναι τι συμβαίνει .. θα σου πω ευθύς αμέσως 



θα σου μεταφέρω για την ακρίβεια το κείμενο των καλλιτεχνών που το έχουν αναρτήσει στην σελίδα τους στο Facebook


Ο Φοίβος Δεληβοριάς για την ΑΓΑΠΗ ΡΕ +

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, οι «συλλογικότητες» μου φαίνονταν ύποπτες. Κάτι οι μεγαλύτεροι που είχαν στραπατσαριστεί μέσα στα κόμματα και στις νεολαίες, κάτι η κακοφορμισμένη μεταπολίτευση, κάτι το απεχθές οπαδιλίκι, δικό μου όραμα ήταν ο μοναχικός καβαλάρης. Αυτός που ανακαλύπτει με κόπο τη δική του φωνή, φτιάχνει κάτι που να μη θυμίζει αυτά που ακούγονται και το μοιράζεται με εκείνους που του μοιάζουν.

Σήμερα όμως, με την επίθεση που δέχεται ακόμα και η δημιουργική μοναξιά, ακόμα και η δυνατότητα να ζεις και να αγαπάς όπως σ’αρέσει, αφήνω το σηκωμένο φρύδι κατά μέρος.

Με τα παιδιά της «Αγάπης ρε Ματζόρε» έχουμε και δεν έχουμε κοινά. Γράφουμε και παίζουμε τελείως διαφορετικά, μας ακούει και δε μας ακούει ο ίδιος κόσμος. Κι όμως κι εμείς και ο κόσμος μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα χωρίς προηγούμενο γκρέμισμα. Τι να κάνουμε; Να σπεκουλάρουμε κι εμείς πάνω στη διάλυση, να αποδεχτούμε τη βία ως λύση, τη φτώχεια ως τιμωρία, να μαϊμουδίσουμε παλιούς αγώνες, να κοιταχτούμε βαθύτερα στα καθρεφτάκια μας;

Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι μαζί μια στο τόσο-καλώντας κάθε φορά και διαφορετικούς φίλους. Και να στηρίζουμε χωρίς συνθήματα–ενισχύοντας πεντακάθαρους φορείς και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης- τους ανθρώπους που κινδυνεύουν να γκρεμιστούν μαζί μας.

Ακόμα υποψιάζομαι τις συλλογικότητες, η λέξη «κολλεκτίβα» μου φαίνεται αστεία, τι να κάνω; Στις διάφορες όμως ακαπέλωτες πρωτοβουλίες που βλέπω να ξεκινάνε γύρω μου την τελευταία διετία βλέπω –και χαίρομαι- κάτι διαφορετικό απ’τις παλιές: δεν απευθύνονται σε οπαδούς, αλλά σε ανθρώπους εξίσου μοναχικούς μεταξύ τους, δεν πολυψήνονται με τα ηρωϊλίκια, αλλά με την κοινή δουλειά. Τέτοιες ιστορίες θα ξεπετιούνται κάθε μέρα από δω και μπρος. Η δική μας δεν θα είναι παρά μία απ’αυτές.




 Οι ίδιοι τι απαντούν σε ερώτηση τι είναι το Αγάπη ρε +

  Η κολλεκτίβα θα συνεχίσει τις δράσεις της και μετά τη συναυλία. Δε θα κάνουμε μόνο συναυλίες. Σκεφτόμαστε να οργανώσουμε συζητήσεις ανοιχτές με ανθρώπους από όλο το φάσμα της τέχνης και της επιστήμης. Υπάρχουν σκέψεις για εκδηλώσεις ενίσχυσης δομών αλληλεγγύης. Για παρεμβάσεις με άρθρα και εκπομπές , πάντα όμως με άξονα την αδελφοσύνη , την αλληλεγγύη και την αλληλοκατανόηση. Θέλουμε να νικήσουμε τη ρητορική του μίσους στον δημόσιο διάλογο.
Επίσης θέλουμε το λογότυπό μας να το πάρει όποιος καλλιτέχνης θέλει και να το βάλει στο δίσκο του , στην αφίσα του , στην έκθεσή του. Να δείξουμε ότι είμαστε πιο πολλοί εμείς που δεν πιστεύουμε στο μίσος , στον ρατσισμό στη βία.


Ο Κωστής Μαραβέγιας μιλάει για την ΑΓΑΠΗ ΡΕ +

"Εχουμε κάνει και μια κολεκτίβα υπέρ της αλληλεγγύης και της αγάπης, με στόχο την ενίσχυση κάποιων φορέων που βοηθούν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Αισθανόμαστε έντονη την ανάγκη να κάνουμε κάτι ενάντια στον φόβο μας. Και ο δικός μου μεγάλος φόβος είναι η άνοδος του ρατσισμού και του φασισμού. Δεν αισθάνομαι απόλυτα, ολοκληρωτικά ελεύθερος. Και αυτή η αίσθηση ανελευθερίας ευτυχώς δεν με κάνει να αυτολογοκρίνομαι, αντίθετα με κινητοποιεί. Πιστεύω στο εμείς, στη συλλογικότητα που θα οδηγήσει σε υγιείς δράσεις».


http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathfiles_1_17/06/2013_504323




τα άρθρα είναι από την σελίδα τους στο Facebook


μπορείτε να επιλέξετε με τον κέρσορα σας να πατήσετε πάνω ακριβώς 
και να βρεθείτε στην σελίδα τους !!!!!!!! 


https://www.facebook.com/AgapiReMaggiore



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: