Σελίδες

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλος εποχής δυστυχώς με την παύση της λειτουργίας των εκδόσεων κόμιξ



Και ενώ όλοι ασχολούνται με τον μικρόκοσμο τους ή τα γκομενικά τους δράματα και στάζουν μέλια στα κινητά στο μικρό ελλαδιστάν σταματά ένα κομμάτι της ζωής μας της γενιάς των 40thing να εκδίδεται και να κυκλοφορεί ... Οποιος πει πως δεν έχει διαβάσει πότε έστω στα κρυφά Μίκυ Μάους ... θα πρέπει να δώσει εξετάσεις στο θέατρο για σπουδές ηθοποιίας. Είναι λυπηρό το πως ένα κομμάτι των παιδικών μας χρόνω και όχι μόνο των δικών μας κατεβάζει ρολά. Κρίση ξεκρίση ένα ξέρω σαν λιακαδάκι πως οι ρυθμοί ζωής πια αλλάζουν πολλά κομμάτια της παιδικής μας ηλικίας. Ενα από αυτά σίγουρα πρώτον το βιβλίο και μετά τα κόμιξ. Ισως βέβαια να είμαστε η γενιά που μεγάλωσε και έμαθε να διαβάζει και να παίζει παρά να είναι με το κινητό στο χέρι και να στέλνει μηνύματα . Εμείς τουλάχιστον παίξαμε σε μια αλάνα και δίναμε κρυφά το χαρτζιλίκι μας για να αγοράσουμε κόμιξ και βέβαια κρυφά από την μαμά στρατηγό να το διαβάσουμε ..στιγμές ανεκτίμητες λιακαδάκια .
Λυπηρόν που πια έχουμε αλλάξει τόσο πολύ στον τρόπο ζωής γενικά .Λυπηρόν να βλέπεις κλειστούς εκδοτικούς οίκους που λάτρεψες τα βιβλία τους . Λυπηρόν που δεν θα διαβάσουν πολλά πιτσιρίκια τις περιπέτειες του Μίκυ και των φίλων του.
Ισως στις νεότερες γενιές να ακούγονται όλα αυτά κάπως αλλά αυτή είναι η αλήθεια.Οταν χάνεις κομμάτι της ζωής σου και των νιάτων έχεις αυτό το περίεργο συναίσθημα ενός μικρού θανάτου εκείνων των χρόνων. 
 Μακάρι να έχουν και οι μελλοντικές γενιές αυτό το κάτι το ξεχωριστό που θα προσδιορίζει την παιδική τους ηλικία και εύχομαι να μην είναι κινητό ή εξτέσιον και πρόσθετες βλεφαρίδες .

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: