Σελίδες

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Κάνεις δίαιτα αλλά τελικά επιτρέπεται και πόσο να πιεις κρασάκι


Αρκετά συχνά τίθεται η ερώτηση σε έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο αν επιτρέπεται η κατανάλωση κρασιού μέσα στη δίαιτα. Η πιο τετριμμένη απάντηση είναι «παν μέτρον άριστον!» Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η φράση αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Έλενα Περλεπέ-Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc Επιστημονική Διευθύντρια ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Λαμίας. Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.
Αναμφισβήτητα, δεν υπάρχει η παρότρυνση του ατόμου στο αλκοόλ αλλά συστήνεται η μικρή έως μέτρια κατανάλωση του, διότι διαθέτει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Το κρασί, που προέρχεται από το σταφύλι, διαθέτει σπουδαίες θρεπτικές ουσίες, Το σταφύλι, είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνη Α, C και του συμπλέγματος Β. Περιέχει επίσης κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και φυτικές ίνες, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε αιθανόλη και πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες συμβάλλουν στην άμυνά του στις μολύνσεις από παθογόνους παράγοντες και προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία.
Το κόκκινο κρασί διαθέτει την αντιοξειδωτική ουσία ρεσβερατρόλη η οποία αποδεδειγμένα συντελεί στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και έχει καρδιοπροστατευτική δράση ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την αγγειοδιασταλτικότητα των αγγείων και μειώνει τις πιθανότητες απόφραξης τους.
Επίσης, τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή φαίνεται ότι βοηθούν το μεταβολισμό των κυττάρων. Προστατεύουν τα κύτταρα από τις νοσηρές επιδράσεις των ελευθέρων ριζών του οξυγόνου που δημιουργούνται από το φυσιολογικό μεταβολισμό του ανθρώπινου σώματος.
Συμπερασματικά, η κατανάλωση κρασιού στην καθημερινότητα μας μαζί με το γεύμα, έχει θετικές επιδράσεις στην ευεξία του οργανισμού. Συστήνεται 1 ποτήρι ημερησίως για τις γυναίκες και 1-2 ποτήρια για τους άνδρες ενώ ταυτόχρονα έχει συσχετισθεί αρνητικά με την προσθήκη επιπλέον βάρους στον οργανισμό και κυρίως λιπώδους ιστού. Φυσικά, χρειάζεται προσοχή στην υπέρμετρη κατανάλωση του, για την αποφυγή της αρνητικής πλευράς του αλκοόλ που έχει ως συνέπεια την ακολουθία διαφόρων παθολογικών παθήσεων.

πηγή μου
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/222536


Δεν υπάρχουν σχόλια: