Σελίδες

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Εσύ πόσο σίγουρη είσαι για το πόσο φυτικά είναι τα προιόντα που σου πουλάνε ;

Tο άσπρο χρώμα στην κρέμα σημαίνει ότι ο δημιουργός κατασκευαστής του έχει  βάλει λευκαντικό, το λάδι της είναι άχρωμο, άρα δεν είναι φυτικό ακόμα και το λάδι καρύδας που όταν παγώνει γίνεται άσπρο,
στη ζέστη έχει μια κιτρινίλα και στην διαδικασία του  γαλακτωματοποιητή δε χρησιμοποεί το  φυσικό κερί μέλισσας το οποίο είναι κιτρινομπέζ.
Ας μην αναφέρω  ότι τα αρώματα που χρησιμοποιούνται στα τύπου φυτικά  (πούδρες και παρόμοια ) είναι  απλά αρώματα και όχι αιθέρια έλαια.θα πρέπει να μάθετε να ξεχωρίζετε λοιπόν το σωστό φυτικό προιόν από το τύπου ...
Να το ξέρετε λοιπόν  αυτό. Τα φυσικά προϊόντα έχουν φυσικά χρώματα






Mερικες λεπτομέρειες που προσδιορίζουν την φυτικότητα ενός προιόντος ... από κει και πέρα κάνω προσεγμένη δουλειά και προσπαθώ να δώσω μερικά στοιχείαι που πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής ... οπως κατι αλλό που δεν προσέχουν οι περισσότερες είναι η συσκευσία του προιόντος ...ποτέ μα ποτέ σε πλάστικο μπουκάλι η βαζάκι το προιόν , οπως συμβουλεύουμε τς μαμάδες να μη δίνουν σε πλαστικό μπιμπερό νερό γάλα οποιοδήπτε ρόφημα στο παιδί τους . το τι θα αγοράσει ο καταναλωτής θα το αποφασίσει ο ίδος έχοντας γνώση και όχι παραπληροφόρηση .


δημιουργώντας φυτικές κρέμες και έχοντας διαβάζει μελετήσει αλλά συζητώντας με χημικούς και ειδικούς
οφείλω να ενημερώσω για το τι ειναι τελικά φυτικό και κατά πόσο κάποια δεν είναι χωρίς να ονοματίσω γιατί δεν είναι κάτι που είναι δική μου δουλειά .
...
δική μου μέριμνα είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση και μέσα από την σωστή ενημέρωση να ξέρει ο καταναλωτής τι αγοράζει ακόμη και αν δεν ειναι από μενα την πρώτη φορά .... δεν πρέπει να θεωρούμε τον πελάτη . κουτό ενημερώνεται διαβάζει ψάχνει αναζητά και με ελεύθερη βούληση . άλλωστε η αγορά είναι ελεύθερη και ο καθένας αγοράζει από κρίνει σωστό .







Προσοχή στις διάφορες δήθεν "χειροποίητες κηραλοιφές" που κυκλοφορούν. Περιέχουν βαζελίνη (παράγωγο πετρελαίου) και όχι ελαιόλαδο! Δυστυχώς προσθέτουν την βαζελίνη για μαλακότερη υφή και για να χαμηλώσουν το κόστος.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ
Η ΑΓΝΗ ΚΗΡΑΛΟΙΦΗ:
Η ΒΑΣΗ της γνήσιας κηραλοιφής είναι το καλής ποιότητας ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (όχι πυρηνέλαιο, ούτε ραφιναρισμένο – το ιδανικό είναι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο) και το ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ (όχι παραφίνες, όχι χρωματισμένο λευκό κερί, όχι εκκλησιαστικό κερί).
Για να δώσουμε ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στην κηραλοιφή μας (όπως κηραλοιφή για κρύωμα, για ραγάδες, για καψίματα κλπ) μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα τα διάφορα ΠΡΟΣΘΕΤΑ σε μικρή ποσότητα.
ΠΡΟΣΘΕΤΑ μπορεί να είναι: Αιθέρια έλαια, βότανα, εμποτισμένα λάδια, βιταμίνες σε μορφή ελαίου.
Η αγνή κηραλοιφή δεν χρειάζεται ούτε γαλακτωματοποιητές ούτε συντηρητικά!!!!!!!
ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΊΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΗ ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ????
Α) ΧΡΩΜΑ: κιτρινωπό (το χρώμα του κεριού). Αν περιέχει βαλσαμέλαιο μπορεί να κοκκινίσει λίγο.
Β) ΥΦΗ: πλούσια και σταθερή. Τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται πιο μαλακή.
Γ)ΑΡΩΜΑ: έχει το άρωμα του μελιού (όπως το ακατέργαστο κερί) εκτός και αν περιέχει αιθέρια έλαια οπότε παίρνει το άρωμα του κάθε ελαίου.



Για να ξεκαθαρίσουμε κάποτε το ... φυτικό από το τύπου φυτικό...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: