Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς να εκπαιδεύσετε το κουνελάκι σας να μη λερώνει παντού;

Πώς να εκπαιδεύσετε το κουνελάκι σας να μη λερώνει παντού;
Τα κουνελάκια χρησιμοποιούν πάντα μια γωνία στο σπιτάκι ή το κλουβάκι τους για να κάνουν την ανάγκη τους και αυτό διευκολύνει πολύ την εκπαίδευσή τους για το πού θα λερώσουν.
Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να αφήσετε το κουνελάκι σας να τρέχει ελεύθερο μέσα στο σπίτι, καλό θα ήταν να μάθει να λερώνει ένα μέρος του κλουβιού και όχι ολόκληρο, θα σας γλιτώσει από επιπλέον δουλειά.

Τα μεγαλύτερα σε ηλικία κουνέλια και αυτά που έχουν στειρωθεί είναι πολύ ευκολότερο να εκπαιδευτούν, ωστόσο και ένα μικρό σε ηλικία κουνελάκι μπορεί να εκπαιδευτεί να χρησιμοποιεί ένα μόνο μέρος. Αν έχετε περισσότερα από ένα κουνελάκια, αλλά το ένα από αυτά είναι εκπαιδευμένο, θα φροντίσει εκείνο να εκπαιδεύσει και τα υπόλοιπα. Κουνέλια που δεν έχουν στειρωθεί μπορεί να σας προκαλέσουν προβλήματα, μιας και θέλουν να οριοθετούν την περιοχή τους με τα ούρα τους.

Εκπαιδεύστε το να λερώνει σε ένα δοχείο, αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει το κουνελάκι σας ολόκληρο μέσα και να είναι άνετο. Ιδανικό μέγεθος είναι αυτό που είναι διπλάσιο του κουνελιού σας. Αν δεν βρίσκετε στο εμπόριο κατάλληλο μέγεθος για το κουνελάκι σας, δείτε και αυτά που αφορούν τις γατούλες.

Στη συνέχεια πρέπει να σκεφτείτε τι θα βάλετε στο δοχείο. Οι επιλογές που συστήνονται είναι εφημερίδες, πέλετ ξύλου, άμμος που χρησιμοποιείται και στις γάτες, άχυρο ή σανό.
Το προτιμότερο και αυτό που συνιστούν οι κτηνίατροι ως λιγότερο βλαβερό για τα κουνελάκια (π.χ. αν καταπιούν από την άμμο της γάτας μπορεί να τους προκαλέσει στομαχική διαταραχή) είναι ένα φύλλο εφημερίδας, καλυμμένο με τρίμματα μαλακού ξύλου/πέλετ, είναι πολύ απορροφητικά, και πάνω από αυτό ένα στρώμα από άχυρο. Κάθε δύο με τρεις μέρες είναι καλό να καθαρίζετε το δοχείο του.

Πώς θα το εκπαιδεύσω;

Περιορίστε το κουνέλι σας σε μια μικρή περιοχή για μια μέρα με το δοχείο του. Τοποθετήστε σανό ή άχυρο σε μια γωνιά του δοχείου για να φάει το κουνελάκι, καθώς αυτό θα ενθαρρύνει το κουνελάκι σας να περνάει χρόνο εκεί. Στα περισσότερα κουνέλια αρέσει να τρώνε στο δοχείο τους, σε μερικά αρέσει και να κοιμούνται.

Κρατήστε περιορισμένο το κουνέλι σας μέχρι να σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποίησε το δοχείο. Στη συνέχεια δώστε του περισσότερο χώρο μέχρι να σιγουρευτείτε ότι το κουνέλι σας χρησιμοποιεί το δοχείο του πάντα όταν πρέπει. Αν το κουνέλι σας κάνει την ανάγκη του έξω από το δοχείο του, μην το τιμωρήσετε, σκουπίστε τα με ένα χαρτί κουζίνας και βάλτε τα στο δοχείο του. Αν αραιώσετε λευκό ξίδι με νερό μπορείτε να απομακρύνετε τα ούρα με ασφάλεια από τις περισσότερες επιφάνειες.

Μια εναλλακτική μέθοδος, χρήσιμη για τα κουνέλια που ζουν μέσα στο σπίτι και δεν είναι συνεχώς περιορισμένα, είναι να τοποθετήσετε πολλά δοχεία περιμετρικά του δωματίου και να το αφήσετε να επιλέξει μόνο του πού θα πηγαίνει. Μακροπρόθεσμα, μπορείτε να βάλετε και ένα δεύτερο δοχείο μέσα στο σπίτι.
Έχετε υπόψη σας ότι τα περισσότερα κουνέλια έχουν την τάση να σκορπούν τα περιττώματά τους γύρω από το δοχείο τους για να οριοθετούν την περιοχή τους.

Τα ούρα των κουνελιών και ειδικά των μη στειρωμένων αρσενικών, έχουν πολύ έντονη και άσχημη μυρωδιά. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα, καθαρίστε το αμέσως πολύ καλά, προτού συνδέσουν την περιοχή αυτή με την τουαλέτα τους.

Τυχόν προβλήματα που μπορεί να συμβούν είναι να έχει ήδη επιλέξει ένα σημείο για την ανάγκη του και να μην πηγαίνει στο δοχείο του. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί το μέρος που επιλέξατε για τουαλέτα του μπορεί να είναι άβολο για το κουνέλι. Π.χ. μπορεί να έχει πολλή κίνηση και φασαρία και να μη θέλει να πηγαίνει εκεί. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να μετακινήσετε το δοχείο του στο μέρος που έχει επιλέξει. Ίσως όμως το δοχείο του να είναι πολύ μικρό.


http://petfriends.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ήθη και έθιμα για το σαραντάρισμα ενός μωρού από τις super moms

Η γιαγι ά  μου ε ί ναι πρεβεζ ά να,,,,λοιπ ό ν,,τη τ ρί τη μ έ ρα έ φτιαξε χαλβ ά σιμιγδαλ έ νιο, κ έ ρασε ό λο τον κ ό σμο και κανονικ ά β ά ζεις και έ να κομμ ά τι στη κο ύ νια του μωρο ύ  (τοτε γενναγανε σπιτια τους ) γιατ ί  έ ρχονται οι μο ί ρες να μοιρ ώ σουν το παιδ ί ..... και πρ έ πει να τις φιλ έ ψουμε .... το κ ά ναμε και στα δυο μου παιδι ά....έ τσι για τ ο  τυπικ ό .... το θ εώρησα  πολ ύ  γλυκ ό .....  στα μέρη της μακεδονίας μια άλλη μαμά μας λέει το παρακάτω ... πας   σε τρια σπ ί τια και δ ί νουν στο μωρ ό βαμβ ά κι  για να γερ ά σει κ να βγ ά λει ά σπρα μαλλι ά , α υγό , δεν ξ έ ρω γιατ ί  και ζ ά χαρ η  για να ε ί ναι γλυκι ά η ζω ή  του. το αυγό καθ ώς μας λέει μια μαμά ακόμη είναι για να είναι καρπετό το πα ιδί και δίνουν και ένα νόμ ισμα για να είναι σιδερένιο εν ώ συμπληρώνουν το κουμπαρά του νεογέννητου για τα πρώτα του έξ οδα . εν ώ μ ί α άλλη μαμά θεσσαλονικιά συμπληρ ώνει όσο αφορά το σαρ άντισμα του βρέφους !όσο αφορά

💜Ωδή Review στο απόλυτο αντικυτταριδικό προϊόν💜 Cocosolis 💜

  Τι να πω και να μην πω για ένα καλούδι που γίνεται αχώριστος σύμμαχος στην καταπολέμηση της κυτταρίτδας Λιακάδα μου; Ήρθε στα χέρια μου στις 10 Μαρτίου του σωτήριου έτους για την κορμοαστασιά μου 2018 Ναι, προσέχω διατροφή, κινούμαι,περπατώ, ανεβαίνω σκαλιά , προσέχω διατροφή αυστηρά πια μέσω διατροφής Dukan .Αλλά η κυτταρίτιδα μου δεν λέει να με αποχωριστεί. Ω ναι ! Συμβαίνει άλλωστε σχεδόν σε όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα την ηλικία τους. Το ξηρό λάδι τη ς Cocosolis έγινε αχώριστο προϊόν της καθημερινότητας μου     Γιατί το ξεχώρισα  το Cocosolis Anticellulite Dry Oil αφού πίστεψε με έχω δοκιμάσει πολλές πολλές εταιρίες στην 20χρονη προσπάθεια μου να εξαφανίσω την όχι τόσο κολακευτική όψη φλοιού πορτοκαλιού από πόδια, κοιλιά, μηρούς και μέση. 1. Απορροφάται εύκολα, άμεσα  2 . Τα συστατικά του : έλαιο καφέ, λάδι σταφυλιού,έλαιο καρύδας και κάνναβης,jojoba, σουσαμιού και δύο συστατικά αποδεδειγμένης φόρμουλας με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και βιταμίνη Ε βοηθούν