Καλοκαιρινή μακαρονάδα
Μια μακαρονάδα που θα ετοιμάσετε σε χρόνο ρεκόρ και θα την ευχαριστηθείτε στο τραπέζι μαζί με τους αγαπημένους σας.
Εκτέλεση
Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε
ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο
για 5΄-6΄. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Στη συνέχεια
ρίχνουμε τη φέτα, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον βασιλικό και την
κάππαρη. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η
φέτα με τη θερμοκρασία της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε τις βίδες και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρεται ζεστή αμέσως ή κρύα σαν σαλάτα.
Ρίχνουμε τις βίδες και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρεται ζεστή αμέσως ή κρύα σαν σαλάτα.
Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Υλικά συνταγής
- 500 γραμμ. βίδες
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 300 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 300 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 κούπας ελιές κομμένες σε φέτες
- 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κάππαρη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
καλή όρεξη λιακαδάκια μου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου