Σελίδες

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Χτενίσματα ανάλογα με το σχήμα προσώπου

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι χτένισμα σας ταιριάζει? Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε αυτό που σας αρέσει αλλά σε αυτό που ταιριάζει με βάση το σχήμα του κεφαλιού σας. Και πόσες φορές δεν βλέπουμε διάσημες κυρίες στα περιοδικά σκίζουμε τη σελίδα και τρέχουμε ολοταχώς στο κομμωτή μας να μας κάνει το ίδιο. Έλα όμως που το αποτέλεσμα τελικά δεν ταιριάζει τόσο σε εμάς.

Το μυστικό της επιτυχίας των διάσημων είναι ότι γνωρίζουν το σχήμα προσώπου τους και κάνουν χτενίσματα που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά τους με αποτέλεσμα να φαίνονται ακόμα πιο όμορφες από ότι είναι.
Τι σχήμα προσώπου έχουμε τελικά?
Για αρχή πρέπει να μετρήσετε το πρόσωπό σας προς τις τέσσερις κατευθύνσεις που δείχνει η εικόνα.

Και μετά κάντε τα μαθηματικά, αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι το 2 (μήκος) και 4 (πλάτος).

Αν οι αναλογίες πλάτους και μήκους είναι 1:1,5 τότε έχετε αυτό που λέμε οβάλ πρόσωπο. Ταιριάζουν σχεδόν όλα τα χτενίσματα. Έχετε ως παραδείγματα την Eva Longoria ή τη Jessica Alba.



Εάν το μήκος του προσώπου σας είναι πάνω από 1,5 φορές το πλάτος του, τότε έχετε μακρύ πρόσωπο όπως η Gisele. 



Εάν οι αναλογίες πλάτους μήκους είναι  1:1 το πρόσωπό σας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στρογγυλό όπως της Michelle Williams. 



Εάν οι αναλογίες πλάτους μήκους είναι 1:1 αλλά έχετε και γωνιακά χαρακτηριστικά ακολουθήστε τα χτενίσματα της Heidi Klum.



Έχετε στενό πηγούνι αλλά μεγάλο μέτωπο? Έχετε σχήμα προσώπου που ονομάζεται καρδιά a la Reese Witherspoon.



Πέρα από καρδιά υπάρχει και το διαμάντι, η Liz Hurley και η Scarlett Johansson είναι τρανταχτά παραδείγματα, στενό μέτωπο και σαγόνι αλλά μεγάλα ζυγωματικά.



Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το κομμωτήριο, εφόσον θα γνωρίζετε πια το σχήμα προσώπου σας δείξτε στον κομμωτή σας ένα χτένισμα από τις διάσημες κυρίες που αναφέραμε, σίγουρα θα ταιριάζει και σε εσάς.



πηγή μας για το άρθρο αυτό είναι 

 http://clipit.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: