Σελίδες

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Τα πρώτα του μπάνια στην Θάλασσα !


Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του ήρθε η ώρα για το πρώτο μπάνιο του μωρού σας στη θάλασσα. Αν και τα περισσότερα μωρά ευχαριστιούνται το καθημερινό τους μπανάκι στη μπανιέρα, η πρώτη επαφή με τη θάλασσα είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία, γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή από μέρους σας.
Οι παιδίατροι συνήθως συμβουλεύουν το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα να γίνεται αφού ένα βρέφος έχει συμπληρώσει τους 6 μήνες, συνεπώς αν το μωράκι σας είναι μικρότερο, καλό θα είναι να περιμένετε. Επίσης, αν το μικρό σας δεν δείχνει καμία διάθεση να μπει στο νερό ή όταν το βάζετε στη θάλασσα κλαίει και δυσανασχετεί, τότε σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το πιέσετε, αλλά να αποδεχθείτε το γεγονός ότι δεν είναι ακόμα έτοιμο.
Ας δούμε τι πρέπει να προσέξετε , πριν ξεκινήσετε για το πρώτο σας μπάνιο:
Διαλέξτε μια καθαρή θάλασσα, στην οποία δεν συχνάζει πολύς κόσμος.
Αποφύγετε να πάτε στην παραλία μεταξύ 11.00π.μ – 15.00μ.μ, καθώς εκείνες τις ώρες ο ήλιος καίει πολύ.
Βάλτε στο μωρό οπωσδήποτε αντιηλιακό για βρέφη και φορέστε του καπέλο.
Επιλέξτε να καθίσετε σε ένα σκιερό μέρος και, αν αυτό δεν είναι εφικτό, φροντίστε να έχετε μαζί σας μια ομπρέλα θαλάσσης.
Αποφύγετε τις πολύ παγωμένες θάλασσες, γιατί τα μωρά δεν μπορούν ακόμα να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματος τους.
Μπείτε στη θάλασσα, κρατώντας το μωράκι σας αγκαλιά. Το μωρό πρέπει να βρίσκεται μέσα στο νερό μέχρι το ύψος των ώμων, έτσι ώστε να μην κρυώνει.
Το μπάνιο θα πρέπει να διαρκεί το πολύ δέκα λεπτά. Μετά βγείτε από το νερό και ξεπλύνετε καλά το μωρό σας. Αν στην παραλία που είστε δεν υπάρχει ντους, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό.
Φορέστε του την πάνα του, ελαφριά ρούχα, δώστε του να πιει λίγο νερό και αφήστε το να χαλαρώσει.
Τέλος, προσέχετε πολύ μη βάλει στο στόμα του κάποιο πετραδάκι ή άμμο.

Πηγή: inews.gr
Πηγή:http://www.all4mama.gr/archives/22975

Δεν υπάρχουν σχόλια: