Σελίδες

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Βιβλίο που προτείνει το Λιακαδάκι από τους Νέους Γονείς

Σήμερα βρήκα ένα άρθρο μια παρουσίαση για ένα βιβλίο 
απο το χρονολόγο του προφιλ "Νέοι Γονείς"

https://www.facebook.com/neoigoneis?hc_location=streamεδώ μπορείτε να συνδεθείτε αμέσως και να στείλετε αίτημα φιλίς στο facebook 

για να παρακολουθείτε τις πολύ ενδιαφέρουσες ενημερώσεις , παρουσιάσεις και ότι αφορά το παιδί 


θα σας παραθέσω το σχετικό κείμενο άρθρο για να μην πολυλογώ ..(χεχεχε το κάνω συχνά...προσπαθώ να το μειώσω το "μουρμουρίσμα" μου)


Θέλετε να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση σας?
Να βοηθήσετε τα παιδιά σας και να τους δώσετε το μεγαλύτερο δώρο?
Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!!

Το είδος της αυτοεκτίµησης προσδιορίζεται από την αντιµετώπιση που έλαβε το άτοµο στο οικογενειακό, το σχολικό και το εργασιακό περιβάλλον, από τις σχέσεις του µε τους συνοµηλίκους στην πορεία προς την ενηλικίωση και τους ρόλους µέσα στο κοινωνικό πλαίσιο. Προς τούτοις, η συµφωνία ανάµεσα στον πραγµατικό εαυτό (αυτά που γνωρίζουµε για µας), τον δεοντικό εαυτό (όσα απαιτούν οι σηµαντικοί άλλοι από µας), τον ιδεατό εαυτό (τα χαρακτηριστικά που θα θέλαµε να είχαµε) και η αποκάλυψη των πολλαπλών προσωπείων (π.χ. τι εικόνα προβάλλουµε προς τα έξω ή ακόµα µε ποιον τρόπο και µηχανισµούς άµυνας εξαπατούµε τον εαυτό µας) συντείνουν στην εγκαθίδρυση υψηλής αυτοεκτίµησης
Για να εξασφαλιστεί η θετική αυτοεκτίµηση απαιτούνται:
−Αποδοχή, αγάπη και στοργή από το περιβάλλον µέσω της φυσικής επαφής,της κατανόησης, της παροχής πόρων για την επιβίωση και της σταθερότητας των συνθηκών.
−Αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων του κάθε ανθρώπου και επισήµανση τωνχαρακτηριστικών που τον καθιστούν µοναδικό. Τα γνωρίσµατα αυτά αναφέρονται στις εµπειρίες, τις ικανότητες, την προσωπικότητα, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του.
−Προστασία της ατοµικότητας και της αυτονοµίας πάντα µέσα στο πλαίσιο της κοινωνικότητας και των διατοµικών διαφορών.
−Προσεκτική χάραξη των ορίων, διασάφηση των καθηκόντων και των δικαιωµάτων, γνώση της πορείας της σκέψης και ερµηνεία των συναισθηµάτων, που συνοδεύουν τα γεγονότα.
−Παροχή θετικών ενισχύσεων και αποφυγή απορριπτικής συµπεριφοράς.
−Αποκλίνουσα σκέψη, πολλαπλές επιλογές και εύρεση εναλλακτικών λύσεων, έµφαση στη δηµιουργικότητα και τη φαντασία και όχι ακραιφνώς λογική επεξεργασία των ερεθισµάτων.
−Καλλιέργεια της συναισθηµατικής νοηµοσύνης

Απόσπασμα από το βιβλίο "Ψυχολογία της Προσωπικότητας και Αυτοεκτίμηση" του Δρ. Ευστράτιου Παπάνη
Μπορείτε να παραγγείλετε ένα από τα περιορίσμενα αντίτυπα στην διεύθυνση www.oxybooks.gr και στο τηλέφωνο 6939353392
Τιμή 18 ευρώ

 η σελίδα με την σχετική ανάρτηση είναι 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1395103540713730&set=a.1395103640713720.1073741828.100006422915724&type=1&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: