Σελίδες

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Διακοπές στο σπίτι

via

Με την τιμή της βενζίνης στα ύψη και τις αλλεπάλληλες υποχρεώσεις του χειμώνα (σχολείο, δουλειά, οικογενειακές υποχρεώσεις και συνεχές γενικά τρέξιμο), για μερικούς από εμάς, το να μείνουν στο σπίτι μπορεί να είναι οι καλύτερες διακοπές. Η ευκαιρία πραγματικά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το σπίτι για το οποίο εργάζεστε τόσο σκληρά όλο το χρόνο θα μπορούσε να είναι οι διακοπές που χρειάζεστε. Μπορείτε να φανταστείτε να είστε σε διακοπές, και να μη χρειάζεται να οδηγήσετε οπουδήποτε ή να κάνετε τίποτα; Καμία προετοιμασία, κανένα πακετάρισμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το τι έχετε ξεχάσει, που να αφήσετε το σκύλο. Κλείστε το τηλέφωνο, ακυρώστε οποιοδήποτε ραντεβού έχετε και … απλά μείνετε στο σπίτι και κάντε διακοπές! Αντί να δαπανηθούν χρήματα για ένα ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο, κάντε μια ημερήσια εκδρομή σε ένα πάρκο ή μία κοντινή παραλία και εξερευνήστε μέρη κοντινά που δεν έχετε δει. Με τα πολύ μικρά παιδιά, είναι λίγο πιο εύκολο. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, η έννοια των διακοπών στο σπίτι ακούγεται κάπως, οπότε θα πρέπει να το παρουσιάσετε με τον κατάλληλο τρόπο. Για να γίνει αυτό όμως, οι γονείς πρέπει να είναι σε διάθεση διακοπών. Μην κάνετε δουλειές ή επισκευές στο σπίτι, μη μιλάτε στο τηλέφωνο και μη κλείσετε ραντεβού για σέρβις του αυτοκινήτου. Κοιμηθείτε αργά, ξυπνήστε αργά και πάρτε ένα πρωινό αντίστοιχο των διακοπών! Προγραμματίστε τις δραστηριότητες με τα παιδιά σας. Αν έχετε κήπο μπορείτε να τον αξιοποιήστε το μέγιστο δυνατόν! Αν όχι, το πλησιέστερο πάρκο είναι εξίσου καλό αν όχι και καλύτερο. Παίξτε μπάλα, κάντε πικ νικ, φάτε παγωτό!

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τη μέρα σας κάνοντας μια λίστα με όλα τα πράγματα που θα θέλατε να κάνετε, αλλά ποτέ δεν είχατε το χρόνο. Κοιτάξτε γύρω από το σπίτι σας και την γειτονιά σας. Υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε; Μια διαδρομή πιθανά που δεν είχατε χρόνο να κάνετε. Μπορείτε να αναζητήσετε δωρεάν ή χαμηλού κόστους εκδηλώσεις. Πλήθος ιστοσελίδων προτείνουν αποκλειστικά δωρεάν δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Καλέστε φίλους στο σπίτι (και θα βρείτε αρκετούς πλέον που δεν κάνουν διακοπές), αλλά επιλέξτε εκείνους που θα έχουν εξίσου καλή διάθεση με εσάς. Βάλτε μουσική και χορέψτε !
Μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφίες. Το άλμπουμ των διακοπών στο σπίτι θα μπορούσε να καταλήξει να είναι το καλύτερο!
Καλές σπιτικές διακοπές λοιπόν :)
Υγ. (1) Και για αυτούς που θα αντιδράσουν λέγοντας "τι μας λες τώρα, εγώ θέλω διακοπές σε νησί", θα πω ότι η διάθεση μετράει. Έχετε να επιλέξτε μεταξύ του "μένω σπίτι και κατσουφιάζω γιατί δεν πήγα διακοπές" και του "κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να περάσουμε τέλεια"! Η επιλογή δική σας :)
(2) για αυτούς που μένουν Αθήνα, η σελίδα FUN ATTIKIDS προτείνει ιδέες για ψυχαγωγία των παιδιών και των εφήβων. Ρίξτε μιά ματιά εδώ https://www.facebook.com/funattikidspage
 
 
είδατε τα καλύτερα ιστιολόγια αναζητώ διαβάζω και σας προτείνω ! 
 
να παρακολουθείτε και να γίνετε αναγνώστες του και σεις!
 
αξίζει !

Δεν υπάρχουν σχόλια: