Σελίδες

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ταιστε τα αδεσποτα χωρις να ενοχλειτε !

 
Ταιστε τα αδεσποτα χωρις να ενοχλειτε !
Χρυσεις συμβουλες για να ειναι και τα ζωακια χορτατα και οι γειτονες μη δυσαρεστημενοι απο την φιλοζωη προσφορα σας.

Για να το ξεκαθαρισουμε: Κανενας νομος δεν απαγορευει να δινετε απο το υστερημα σας,φαγητο και νερο στα αδεσποτα ζωα που το εχουν αναγκη! Αντιθετα θα μπορουσαμε να πουμε ,οτι το επιβαλλει! Συμφωνα με το αρθρο 1 παραγραφος β του νομου 4039 για τα δεσποζομενα και τα αδεσποτα ζωα συντροφιας και την προστασια των ζωων απο την εκμεταλλευση η τη χρησιμοποιησημε κερδοσκοπικο σκοπο:"Ευζωια ειναι το συνολο των κανονων που πρεπει να εφαρμοζει ο ανθρωπος στα ζωα ,αναφορικα με την προστασια τους και την καλη μεταχειριση τους,ετσι ωστε να μην πονουν και υποφερουν οπως και η χορηγηση καταλληλης τροφης και νερου (...) και γενικα η μεριμνα για το σεβασμο της υπαρξης τους". Πριν βγειτε ομως στους δρομους ,για να ταισετε ολες τις αδεσποτες και ταλαιπωρημενες ψυχουλες ,ακολουθειστε τα παρακατω βηματα ,ωστε να μην μπορεσει κανεις να σας πει ,οτι τον ενοχλει η κινηση σας :

1) Αν δεν ειστε διατεθειμενοι να πλενετε και να απολυμαινετε μερα παρα μερα τα δοχεια νερου και φαγητου ,προτιμηστε εκεινα της μιας χρησης ,τα οποια θα πεταξετε την επομενη μερα ,ωστε να μη δημιουργησετε μια ακομα εστια μικροβιων.

2) Μην πετατε αλουμινοχαρτα με φαγητο απο το μπαλκονι σας. Αν δεν ...προσγειωθει στο κεφαλι καποιου ανυποψιαστου περαστικου , στην καλυτερη περιπτωση η τροφη που θα παραμεινει διαθεσιμη θα ειναι ελαχιστη,αφου η υπολοιπη θα εχει σκορπιστει.

3) Ποτε μην αφηνετε φαγητο και νερο για τους μικρους... αλανιαρηδες κατω απο ξενα παραθυρα! Προτιμηστε το δικο σας ! Δεν ειναι ολοι το ιδιο ευαισθητοποιημενοι με εσας.

4) Πρωταρχικο σας μελημα θα πρεπει να ειναι η ασφαλεια των ζωων . Γι' αυτο ποτε μην αφηνετε το φαγητο στην ακρη του πεζοδρομιου. Σκυλακια,γατακια η και περιστερια μπορουν να πεσουν θυματα του ...parking! Μια αδεξια κινηση ειτε του ζωου ειτε του οδηγου ειναι αρκετη για να γινει το κακο.

5) Προτιμηστε να παρακολουθειτε απο μακρια τη στιγμη που τα αδεσποτα τρωνε. Αφου βεβαιωθειτε οτι χορτασαν και απομακρυνθουν απο την τροφη,μαζεψτε ο,τι απεμεινε.

6) Μην αφηνετε φαγητο διπλα σε καδους γιατι ιδιαιτερα οι γατες με τα κοφτερα τους νυχια ανοιγουν τις σακουλες των σκουπιδιων διασκορπιζοντας τα και επιπλεον , υπαρχει μεγαλος κινδυνος να τραυματιστουν η ακομα και να δηλητηριαστουν.

Πηγη : Ολα για τα ζωα
 
 
πηγή μας η σελίδα στο facebook 
https://www.facebook.com/HomelessAnimalsInGreece?hc_location=stream

Δεν υπάρχουν σχόλια: