Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η ζωή θέλει τρόπο και όχι κόπο

Μπορείς να βοηθήσεις είμαι σίγουρη!
Η εποχή που ζούμε είναι πάρα πολύ δύσκολη για όλους. Θα πρέπει να βρίσκουμε εσωτερική δύναμη και να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας είτε είναι η οικογένεια μας είτε είναι φίλοι και γνωστοί. Είναι δύσκολο το ξέρω αλλά έτσι πρέπει. Θα πρέπει αν βγάλουμε από μέσα μας αυτό που κρύβουμε την εσωτερική μας δύναμη και να δώσουμε το χέρι μας στον συνάνθρωπό μας . Θα πρέπει να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε, θα πρέπει να σταματήσουμε να αδιαφορούμε και να μας βρεί το χαμένο μας φιλότιμο και να μας αφυπνήσει.
Φτάνει πια ο εγωισμός, ο ωχαδελφισμός, η αδιαφορία και όλα αυτά τα άσχημα που μας κατακλύζουν. Θα πρέπει να κοιταχτούμε στο καθρέφτη και να πούμε Δόξα το Θεό που μπορούμε και κοιταζόμαστε έστω στο καθρέφτη υπάρχουν συνάνθρωποί μας που κοιτάγονται μόνο στα τζάμια από τις βιτρίνες ή τις εισόδους πολυκατοικιών. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει και θα πρέπει να ξυπνήσουμε.

Θα ήθελα μέσα από αυτό το άρθρο να σας αφυπνίσω και να σας ταρακουνήσω να μην πετάτε τίποτα ούτε ρούχα, ούτε παπούτσια, ούτε παιχνίδια, ούτε φαγητό, ούτε είδη υγιεινής κτλ. Μην πετάτε τίποτα που μπορεί κάποιος συνάνθρωπός μας να χρησιμοποιήσει, ζούμε εποχές εξαθλίωσης και είναι πολύ λυπηρό γιατί δεν ευθυνόμαστε εμείς αλλά εμείς το βιώνουμε. Βοηθήστε όπως μπορείτε όπου μπορείτε και όσο μπορείτε. Γίνετε και εσείς ένα λιθαράκι σε όλη αυτή τη προσπάθεια κάντε μια αρχή από τον κοινωνικό σας περίγυρο και φτάστε μέχρι την γειτονία σας και παραπέρα αν μπορείτε. Πάρτε δύναμη εσωτερική μέσα από την εθελοντική εργασία και βοηθήστε με όποιο τρόπο μπορείτε.
Επίσης, μια τελευταία παράκληση όταν βλέπετε παιδία ανήλικα σε πάρκα σε δρόμους ανήμπορα, ταλαιπωρημένα μην τα προσπεράσετε, μην τα εγκαταλείψετε και εσείς καλέστε τις αρμόδιες υπηρεσίες κάντε κάτι.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι, μπορούμε να σταθούμε πάλι στα πόδια μας σιγά σίγα δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο πίστη και δύναμη.
 

Φιλιά
Άλεξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: