Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως να τα καταφέρεις με την κρίση με το ζωάκι σου μαζί να μην στερηθείτε τίποτα

το κείμενο που ακολουθεί έχει γραφτεί από μένα και έχει δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό ipen.gr
Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει κάθε οικογένεια και κάθε μέλος της. Αυτό σημαίνει πως έχει επηρεάσει και τα κατοικίδια που έχει κάθε οικογένεια. Η λύση που δυστυχώς σκέφτονατι οι περισσότεροι είναι η εγκατάλειψη του ζώου τους. Όμως δεν είναι  δικαιολογία η στριμωγμένη τσέπη να αφήσουμε το ζώο μας στους δρόμους ή έξω από μια φιλοζωική εταιρεία ή από ένα κτηνιατρείο.
Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με λύσεις και ιδέες που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε και σεις και το κατοικίδιο σας. Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για βοηθήσουμε όλα τα μέλη της οικογένειας μας.
Αν θα πρέπει να μοιραστείτε το σπίτι σας με άλλο συγγενικό πρόσωπο όπως ο αδερφός ή η αδερφή σας ή ακόμη και η επιστροφή σας στο πατρικό σπίτι με το κατοικίδιο σας δεν σημαίνει πως κάποιος πρέπει να μείνει εκτός. Ο χώρος του σπιτιού μπορεί να διαμορφωθεί έτσι για να συγκατοκήσετε με το σκύλο σας ή το γάτο σας. Μπορείτε να καθορίσετε τον χώρο που θα κυκλοφορεί το ζωάκι σας και να μην ενοχλεί.Αν κάποιος είναι αλλεργικός στις τρίχες μπορείτε να μάθετε στο ζώο σας που μπορεί να έχει τον χώρο του όπως είναι το δωμάτιο σας και κατόπιν συνεννόησης να βολτάρει σε κοινόχρηστους χώρους όπως το σαλόνι ή άλλοι χώροι του σπιτιού .Μπορείτε να έχετε την λεκάνη του μπορεί να είναι κλειστή και να μην λερώνει εφόσον έχετε γάτο .Υπάρχουν στα πετ καταστήματα ειδικές κατασκευασμένες κλειστές μεγάλες τουαλέτες για το ζώο σας που δεν θα του στερεί τίποτα από την υγιεινή του.
Αν το έχετε μάθει και με του πουλιού να το ταίζετε θα μπορέσετε και πάλι να το μάθετε να τρώει κονσέρβες ή ξηρά τροφή πιο οικονομική.Οι εταιρίες τροφών προσφέρουν και ποιότητα τροφής και είναι προσιτές στις οικονομικές σας δυνατότητες, Μπορείτε να μαγειρεύετε μακαρόνια και να τα αναμειγνύετε με κονσέρβα και έτσι να είναι και χορτάτο και σεις να μην στριμώχνεστε οικονομικά. Μπορείτε να βράζετε κόκκαλα ζητώντας από τον κρεωπώλη της γειτονίας , εφόσον εκείνος στο τέλος της μέρας τα πετά. Θα κρατήσετε τον ζωμό θα τον βάλετε σε παγοθήκες και θα τον αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Σε κάθε βράση των μακαρονιών θα ρίχνετε μέσα τον σπτικό σας κύβο και θα έχετε ένα νόστιμο φαγητό με την κονσέρβα του σκύλου ή της γάτας σας.Θα σας ζητά και άλλη μερίδα είναι το μόνο σίγουρο. Είναι δοκιμασμένο σε προσωπικό επίπεδο .
Αν τα ιατρικά του έξοδα είναι πολλά για σας θα βρείτε πολλούς κτηνιάτρους που συνεργάζονται με φιλοζωικές και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε φιλικότερες τιμές. Επίσης ρωτήστε φίλους φιλόζωους που γνωρίζουν πια αρκετούς κτηνιάτρους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με φιλικές τιμές καθώς αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι πως οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα μέσα κονωνικής δικτύωσης μπορούν να σας βοηθήσουν, θα βρείτε πολλούς φιλόζωους και οργανώσεις που βοηθούν.
 Αν έρχεται νέο μέλος στην οικογένεια όπως ένα μωρό  δεν χρειάζεται να παρατήσετε στους δρόμους το ζώο σας Ο μύθος της τοξοπλάσμωσις δεν είναι παρά αυτό που λέμε, μύθος.Στην πραγματικότητα δεν κινδυνεύτε να πάθετε τοξόπλασμα γιατί ήδη πιθανότατα το έχετε πάθει από πλύσιμο λαχανικών, πιάσετε ωμό κρεάς και αυγά και το πιθανότερο είναι πως το ζώο σας δεν έχει. Απλές εξετάσεις στον κτηνίατρο σας και καθόλου πανικός . Ζητήστε την συμβουλή καλού κτηνιάτρου και του γυναικολόγου σας. Το ίδιο θα κάνατε και για τον παιδίατρο σας που δεν θα σας πει την κλασική λύση του ξεφορτώσου το . Το ζώο σας είναι μέλος της οικογένειας σας!
Τέλος η πρόληψη είναι το βασικότερο για να μην εγκαταλειφθεί το ζώο σας. Όσο και να μην μας αρέσει η σκέψη κάποτε θα απεβίωσουμε. Γι αυτό καλό είναι να πληροφορηθείτε τι μπορεί να γίνει το ζώο σας μετά από σας και να συμφωνήσετε με κάποιον που εμπιστεύεστε να το προσέχει και να προβλέψετε και ένα χρηματικό ποσό.Τα ηλικιώμενα ζώα δύσκολο υιοθετούνται να το ξέρετε . Αν είστε άτομα μεγάλης ηλικίας καλό είναι να μην υιοθετήσετε ένα νεαρό ζώο αλλά κάποιο κοντά στην ίδια ηλικία με σας.

Το κείμενο αυτό στάθηκε αφορμή το γεγονός πως κάθε καλοκαίρι ειδικά οι δρόμοι γεμίζουν από ζώα που τα παρατούν οι «οικογένειες» τους και η απίστευτη προσπάθεια που γίνεται από όλους τους φιλόζωους και τις φιλοζωικές να ανταπεξέλθουν πια σε καταστάσεις που δεν έχουν ούτε τα μέσα ούτε τους πόρους ούτε τους  χώρους να φροντίσουν, να φιλοξενήσουν και να βρουν νέες οικογένειες για τα ζώα.
Τέλος να πούμε πως αν δεν είστε σίγουροι εξαρχής πως θέλετε να υιοθετήσετε κάποιο ζώο μην το κάνετε . Αν θέλετε να βοηθήσετε από την άλλη όμως μπορείτε να μιλήσετε με την φιλοζωική της περιοχή σας και εκείνοι θα σας πουν τουλάχιστον 4 βασκούς τρόπους που μπορείτε να είστε ενεργός φιλόζωος χωρίς να έχετε κάποιο δικό σας ζώο.

Α Κουλουκούρη Psychanimal Ομάδα Ψυχολόγων και Επιστημόνων Υπέρ της Προστασίας Ζώων Read more: http://puppy-doggy.blogspot.com/2013/06/blog-post_34.html#ixzz2YDTo4eUv
http://puppy-doggy.blogspot.com/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ήθη και έθιμα για το σαραντάρισμα ενός μωρού από τις super moms

Η γιαγι ά  μου ε ί ναι πρεβεζ ά να,,,,λοιπ ό ν,,τη τ ρί τη μ έ ρα έ φτιαξε χαλβ ά σιμιγδαλ έ νιο, κ έ ρασε ό λο τον κ ό σμο και κανονικ ά β ά ζεις και έ να κομμ ά τι στη κο ύ νια του μωρο ύ  (τοτε γενναγανε σπιτια τους ) γιατ ί  έ ρχονται οι μο ί ρες να μοιρ ώ σουν το παιδ ί ..... και πρ έ πει να τις φιλ έ ψουμε .... το κ ά ναμε και στα δυο μου παιδι ά....έ τσι για τ ο  τυπικ ό .... το θ εώρησα  πολ ύ  γλυκ ό .....  στα μέρη της μακεδονίας μια άλλη μαμά μας λέει το παρακάτω ... πας   σε τρια σπ ί τια και δ ί νουν στο μωρ ό βαμβ ά κι  για να γερ ά σει κ να βγ ά λει ά σπρα μαλλι ά , α υγό , δεν ξ έ ρω γιατ ί  και ζ ά χαρ η  για να ε ί ναι γλυκι ά η ζω ή  του. το αυγό καθ ώς μας λέει μια μαμά ακόμη είναι για να είναι καρπετό το πα ιδί και δίνουν και ένα νόμ ισμα για να είναι σιδερένιο εν ώ συμπληρώνουν το κουμπαρά του νεογέννητου για τα πρώτα του έξ οδα . εν ώ μ ί α άλλη μαμά θεσσαλονικιά συμπληρ ώνει όσο αφορά το σαρ άντισμα του βρέφους !όσο αφορά

Πώς να εκπαιδεύσετε το κουνελάκι σας να μη λερώνει παντού;

Τα κουνελάκια χρησιμοποιούν πάντα μια γωνία στο σπιτάκι ή το κλουβάκι τους για να κάνουν την ανάγκη τους και αυτό διευκολύνει πολύ την εκπαίδευσή τους για το πού θα λερώσουν. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να αφήσετε το κουνελάκι σας να τρέχει ελεύθερο μέσα στο σπίτι, καλό θα ήταν να μάθει να λερώνει ένα μέρος του κλουβιού και όχι ολόκληρο, θα σας γλιτώσει από επιπλέον δουλειά. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία κουνέλια και αυτά που έχουν στειρωθεί είναι πολύ ευκολότερο να εκπαιδευτούν, ωστόσο και ένα μικρό σε ηλικία κουνελάκι μπορεί να εκπαιδευτεί να χρησιμοποιεί ένα μόνο μέρος. Αν έχετε περισσότερα από ένα κουνελάκια, αλλά το ένα από αυτά είναι εκπαιδευμένο, θα φροντίσει εκείνο να εκπαιδεύσει και τα υπόλοιπα. Κουνέλια που δεν έχουν στειρωθεί μπορεί να σας προκαλέσουν προβλήματα, μιας και θέλουν να οριοθετούν την περιοχή τους με τα ούρα τους. Εκπαιδεύστε το να λερώνει σε ένα δοχείο, αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει το κουνελάκι σας ολόκληρο μέσα και να είναι άνετο. Ιδανικό μέγεθος εί

Διαγωνισμός Πρώτος του Ιούλη ! Λάβετε Μέρος !

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=329445657187179&set=a.329445627187182.1073741834.183616521770094&type=1&theater Ακολουθήστε όλα τα βήματα σωστά !!! Αφήστε κάτω εδώ στο post αυτό τό μήνυμα σας πως έχετε ακολουθήσει όλα τα βήματα σωστά!!!! Αφήστε το όνομα σας το προφίλ σας στο Facebook και το email αφού έχετε γίνει fan του Blog και έχετε ακολουθήσει κ τις 4 σελίδες των Handmade by Foteini Liakada moy  την UnderOutlet την Like Linguages και τις Chicates!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!