- Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα λεβάντα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- φρέσκο χυμό λεμονιού
- νερό
- Προετοιμασία:
- Για να κάνουμε το σιρόπι λεβάντας, βράζουμε 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα λεβάντα με 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό,για 5 λεπτά Στραγγίζουμε και το αποθηκεύουμε σε ένα μπουκάλι
- Στη συνέχεια, βράζουμε ίσες ποσότητες ζάχαρης και νερού (δηλαδή, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό) για να φτιάξουμε ένα απλό σιρόπι.
- Για να κάνετε την Λεμονάδα, συνδυάζουμε ένα μέρος απλό σιρόπι,και ένα μέρος φρέσκο χυμό λεμονιού και τέσσερα μέρη νερό. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σπασμένο πάγο και το απολαμβάνουμε!!! Προσθέτουμε αν την θέλουμε πιο γλυκιά άλλη μια κουτάλια σιρόπι Λεβάντας .
- καλη επιτυχία !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η γιαγι ά μου ε ί ναι πρεβεζ ά να,,,,λοιπ ό ν,,τη τ ρί τη μ έ ρα έ φτιαξε χαλβ ά σιμιγδαλ έ νιο, κ έ ρασε ό λο τον κ ό σμο και κανονικ ά β ά ζεις και έ να κομμ ά τι στη κο ύ νια του μωρο ύ (τοτε γενναγανε σπιτια τους ) γιατ ί έ ρχονται οι μο ί ρες να μοιρ ώ σουν το παιδ ί ..... και πρ έ πει να τις φιλ έ ψουμε .... το κ ά ναμε και στα δυο μου παιδι ά....έ τσι για τ ο τυπικ ό .... το θ εώρησα πολ ύ γλυκ ό ..... στα μέρη της μακεδονίας μια άλλη μαμά μας λέει το παρακάτω ... πας σε τρια σπ ί τια και δ ί νουν στο μωρ ό βαμβ ά κι για να γερ ά σει κ να βγ ά λει ά σπρα μαλλι ά , α υγό , δεν ξ έ ρω γιατ ί και ζ ά χαρ η για να ε ί ναι γλυκι ά η ζω ή του. το αυγό καθ ώς μας λέει μια μαμά ακόμη είναι για να είναι καρπετό το πα ιδί και δίνουν και ένα νόμ ισμα για να είναι σιδερένιο εν ώ συμπληρώνουν το κουμπαρά του νεογέννητου για τα πρώτα του έξ οδα . εν ώ μ ί α άλλη μαμά θεσσαλονικιά συμ...
Σχόλια