πάντα είχα την απορία η γυναίκα
μετά από πολύ διάβασμα σε πολλά άρθρα από δερματολόγους έως και το cosmopolitan
νομίζω πως αυτή είναι η πιο κατανοητή
αφού κατάφερα να το καταλάβω και να μπορώ
και εγώ η ίδια να το εξηγήσω ..............
Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι ότι το pH δεν πρέπει να είναι κριτήριο επιλογής ενός προϊόντος καθώς είναι περισσότερο διαφημιστικό τέχνασμα. Η επιδερμίδα είναι όξινη (με pH γύρω στο 5.5) γιατί έτσι προστατεύεται από βλαβερά βακτήρια και μικροοργανισμούς. Όταν χρησιμοποιούμε ένα σαπούνι, του οποίου το pH κυμαίνεται από 8 έως 10, είναι δηλαδή αλκαλικό, το pH της επιδερμίδας ναιμεν αυξάνεται προσωρινά άλλα επανέρχεται πολύ γρήγορα σε φυσιολογικά επίπεδα. Το πρόβλημα με τα συνθετικά “σαπούνια” καθώς και τα υγρά “σαπούνια” που χρησιμοποιούμε κατά κόρον, είναι ότι περιέχουν ισχυρά επιφανειοδραστικά, τα οποία επί το πλείστον είναι παράγωγα του πετρελαίου. Οι ουσίες αυτές αφαιρούν τις χρήσιμες φυσικές λιπαρές ουσίες που παράγει το δέρμα με αποτέλεσμα να δημιουργούν ξηρότητα και δερματικά προβλήματα.
Το πιο ήπιο καθαριστικό που υπάρχει είναι το σαπούνι ελαιολάδου, το οποίο μπορεί ο καθένας να το κατασκευάσει ακόμα και στο σπίτι του.
/////////////////////////////////// =//////////////////////////////////////
ο όξινος μανδύας της κεράτινης στοιβάδας του δέρματός μας έχει pH 4.5 - 6 ανάλογα βέβαια και με την περιοχή του σώματος που βρίσκεται
......................*........................
Σχόλια