Σελίδες

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

τροφές λιποδιαλύτες .... η λύση στην σωστή διατροφή βρίσκεται πάντα

trofes lipodialites
Όλες οι τροφές παχαίνουν. Αυτός είναι ένας βασικός και συνήθως απαράβατος κανόνας. Υπάρχουν όμως, και κάποιες τροφές που βοηθούν ιδιαίτερα στο κάψιμο του λίπους . Δείτε ποιες είναι αυτές, εντάξετε τις στην καθημερινή σας διατροφή και αδυνατίστε … τρώγοντας!

Πλούσιες σε θρεπτικές ουσίες αλλά με μοναδικές λιποδιαλυτικές ιδιότητες , οι τροφές αυτές, επιτυγχάνουν έναν μοναδικό, διπλό σκοπό. Αφενός, μας προσφέρουν τα θρεπτικά συστατικά που έχουμε ανάγκη για να επιβιώσουμε και μας χορταίνουν και αφετέρου μας αδυνατίζουν καθώς αποτελούν φυσικούς «λιποδιαλύτες ».

Μην πείτε το νερό... νεράκι!

Το πιο φυσικό «αδυνατιστικό» είναι το γνωστό σε όλους μας νεράκι. Εμπλουτισμένο με πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, το νερό μειώνει την όρεξη και βοηθά τον οργανισμό να μεταβολίσει το αποθηκευμένο λίπος. Όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό, ο οργανισμός εκλαμβάνει αυτή τη λειψυδρία ως εξωτερική «απειλή» και κατακρατά όλα τα αποθέματα που διαθέτει, με αποτέλεσμα να εμφανίζουμε πρήξιμο στα πόδια και στα χέρια.

Μίλα μου για... μήλα!

Τι ψυχή έχουν 80 θερμίδες; Τόσο περίπου θα επιβαρυνθεί ο οργανισμός σας αν καταναλώσετε ως σνακ ένα μήλο αντί για μια τυρόπιτα ή ένα sandwich. Πλούσια πηγή διαλυτών ινών, κρατά σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μπλοκάρει το «τράβηγμα» που νιώθουμε στο στομάχι από την πείνα. Απαλλαγμένο από κορεσμένα λίπη και χοληστερίνη, ένα μήλο την ημέρα, τη ζυγαριά κάνει πέρα…

Να ‘χαμε και ένα καφεδάκι…

 Οι περισσότερες έρευνες που θα έχετε διαβάσει κατηγορούν τον καφέ για τις εθιστικές του ιδιότητες. Γνωρίζετε όμως, ότι μία από τις βασικότερες ιδιότητες του καφέ είναι και η λιποδιάλυση ; Η καφείνη που εμπεριέχει, επιταχύνει το μεταβολισμό και έτσι θερμίδες και λίπος καίγονται πολύ γρηγορότερα. Σημαντικό: μην το παρακάνετε στη ζάχαρη και αν προσθέτετε γάλα, επιλέξτε γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Soup me…

Την έχουμε συνδέσει με το έντονο κρύο, τη βαρυχειμωνιά και το κρυολόγημα. Η σούπα όμως, αποτελεί και ένα πρώτης τάξεως λιποδιαλυτικό καθώς, όπως απέδειξαν μελέτες, τα άτομα που έτρωγαν σούπες πριν από το γεύμα και το δείπνο, έχασαν πολύ περισσότερα κιλά από όσους δεν έτρωγαν. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι το ίδιο με όλων των ειδών τις σούπες. Οι κρεμώδεις και παχύρευστες σούπες, έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα ενώ «λιποδιαλύτες » θεωρούνται οι σούπες με λαχανικά.

Hot, hot, hot…

Όσο πιο καυτερή, τόσο πιο αποτελεσματική. Ο λόγος για την πανίσχυρη μουστάρδα που έχει λιποδιαλυτικές ικανότητες καθώς επιταχύνει τον μεταβολισμό κατά 20-25%. Έρευνες απέδειξαν, ότι τα άτομα που έτρωγαν πολύ συχνά μουστάρδα, έχαναν περισσότερα κιλά από τους υπόλοιπους. Μήπως να το ξανασκεφθείτε;
πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: