Σελίδες

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

5 υλικά της φυσής στη διάθεση μας



Οι πολύ καλές μάσκες ομορφιάς δε γίνονται εύκολα γνωστές. Καταφέραμε και μάθαμε από σπουδαία spa του κόσμου τις καλύτερες συνταγές για ξεχωριστές φροντίδες που θα σου προσφέρουν αναζωογόνηση, ευεξία και χαλάρωση.

1. Βάλε γάλα
Όταν ρίχνεις αιθέρια έλαια στο μπάνιο, πρόσθεσε και 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα. Βοηθά να διασπώνται καλύτερα τα έλαια μέσα στο νερό και να επιστρώνονται στο δέρμα σου ομαλότερα. Το γάλα, επίσης, μαλακώνει το δέρμα σου.

2. Λεμόνι, το πολυχρηστικό
Δες τι μπορούν να κάνουν ο αραιωμένος χυμός 2 λεμονιών με 1 λίτρο νερό:
Τονώνει την επιδερμίδα του προσώπου σου. Βρέξε λίγο μπαμπάκι και άπλωσέ το σε στεγνό δέρμα.
Κάνει τα μαλλιά σου πιο λαμπερά. Ξέβγαλε με αυτό το μείγμα μετά το λούσιμο).
Χαλαρώνει τα κουρασμένα πόδια σου απομακρύνοντας παράλληλα και τη δυσοσμία από τα κλειστά παπούτσια. Άφησέ τα να μουλιάσουν για 10 λεπτά μέσα στο μείγμα.


3. Γιαούρτι, για ενυδάτωση
Κάνε το δέρμα σου βελούδινο στο λεπτό: Ανάμειξε 2 φλιτζάνια γιαουρτιού (σπουδαίος ενυδατικός παράγοντας, που επιπλέον περιέχει λακτικό οξύ με απαλυντικές και κατευναστικές ιδιότητες) με 1 φλιτζάνι νιφάδες βρόμης (για ήπια απολέπιση). Άπλωσε το μείγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις.

4. Καρύδα, για τέλεια μαλλιά
Το έλαιο καρύδας είναι μία από τις πιο πλούσιες πηγές ενυδάτωσης των μαλλιών σου. Βάλε μερικές σταγόνες στα δάχτυλά σου και πέρασε τα μαλλιά σου από τη μέση ως τις άκρες. Περίμενε 15 λεπτά αφήνοντας το θεσπέσιο άρωμα να σε ταξιδέψει σε τροπικούς παραδείσους.

5. Μέντα, για τονωμένο δέρμα
Άπλωσε μια λοσιόν σώματος εμπλουτισμένη με μέντα εκτελώντας αργές, μακριές κινήσεις. Οι μύες σου θα χαλαρώσουν και το δέρμα σου θα τονωθεί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ ωραιο ποστ φωτεινη! :)

Φωτεινή Βλάση είπε...

οι σμυρνιες έλεγαν
μη βάζεις τίποτα στο πρόσωπο σου που δεν τρως .
τελικά είχαν πολύ δίκιο
και ήταν και κούκλες και κοκέτες και τους άντρες τους τους είχαν σαν μπεγλέρι ......