/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home   About   Member   Contact
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

ξέρετε τι είναι η βαζελίνη ?

αν διαβάσετε τι είναι ............δεν θα την ξανακουμπήσετε ......

Η βαζελίνη είναι η εξελληνισμένη εμπορική ονομασία για τον πετρελαϊκό ζελέ (Petroleum jelly), που σωστά αναφέρεις είναι προϊόν που συλλέγεται κατά την εξόρυξη του πετρελαίου. Σαν υλικό δεν μπορεί να σαπωνοποιηθεί δηλαδή δεν αντιδρά με ισχυρές βάσεις (π.χ. NaOH, KOH). Το ίδιο ισχύει και για το ορυκτό έλαιο (mineral oil) που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε καλλυντικά, και είναι προϊόν της κλασματικής απόσταξης του πετρελαίου. Να σου πω την αλήθεια δεν έχω δει πολλά σαπούνια να περιέχουν είτε πετρελαϊκό ζελέ είτε ορυκτό έλαιο. Στα καλλυντικά χρησιμοποιούνται κατά κόρον γιατί είναι δύο πολύ φθηνά υλικά και επίσης λειτουργούν ως φράγμα ενάντια της απώλειας υγρασίας από το δέρμα.
Σχεδόν σε όλα τα σαπούνια που χρησιμοποιούνται ως καλλυντικά γίνεται η λεγόμενη υπερλίπωση (superfating). Δηλαδή το σαπούνι περιέχει λιπαρές ουσίες μη σαπωνοποιημένες οι οποίες παραμένουν στην επιδερμίδα μετά το πλύσιμο για περιποίηση του δέρματος. Στα ακριβά φυτικά σαπούνια για αυτό το σκοπό χρησιμοποιούνται συνήθως φυτικά έλαια που έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα, στα οποία κάνεις εκτενή αναφορά στο ιστολόγιό σου. Η βαζελίνη μόνο ως τέτοιο συστατικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εκτός και αν πρόκειται για συμβατικό σαπούνι ή συνθετικό καθαριστικό με αυτή την επωνυμία.



από κει και πέρα
η επιλογή είναι δική σας 
εγώ οφείλω να βρίσκω τα καλύτερα 
και τις έγκυρες απαντήσεις αναλύσεις επεξηγήσεις 
και να σας τις αναρτώ 
και σεις αποφασίζετε . 
φιλιά λιακάδες μου .     

Δημοσίευση σχολίου