Σελίδες

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

7 βασικά βήματα σωστής διατροφής πάνω από όλα μετά χτίζεις και κορμί


Η γράμμωση είναι καθαρά θέμα ποσοστού λίπους. Αν έχετε πολύ λίπος στην κοιλιά σας, αυτό θα καλύπτει τους κοιλιακούς σας και ακόμα και αν κάνετε 1000 ροκανίσματα την ημέρα δεν θα καταφέρετε ποτέ να τους δείτε. Άρα τελικά το θέμα των εντυπωσιακών κοιλιακών δεν είναι τίποτε άλλο από διαχείριση της ενέργειας στο σώμα σας. Δηλαδή πρέπει να κάψετε λίπος τρώγοντας λιγότερες θερμίδες και κάνοντας σκληρή άσκηση.
Αν θέλετε να χάσετε λίπος από την περιοχή της κοιλιάς αλλά και γενικότερα ακολουθήστε τις επόμενες συμβουλές:

Προσέξτε την διατροφή σας.

Ο χρόνος σας στο γυμναστήριο δεν αποτελεί παρά ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με τον συνολικό σας χρόνο. Το τι κάνετε λοιπόν έξω από το γυμναστήριο είναι πιο σημαντικό από το πρόγραμμα που ακολουθείτε μέσα σε αυτό. Αν ο στόχος σας είναι ένα γραμμωμένο και ωραίο στο μάτι σώμα τότε η διατροφή αποτελεί το 70% της προσπάθειας σας και η άσκηση το 30%.
Αν δεν ακολουθήσετε υγιεινές συνήθειες στην διατροφή σας και γενικά στον τρόπο ζωής σας είναι σαν να πετάτε τον κόπο σας και την προσπάθεια που κατεβάλατε κατά την άσκηση στα σκουπίδια.
Το να προσέξετε την διατροφή σας δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο νομίζουν κάποιοι.
ακολουθήστε τους επόμενους κανόνες.

1. Τρώτε ένα μικρό γεύμα κάθε 2 με 3 ώρες. Θα πρέπει να τρώτε από 5 μέχρι 8 γεύματα την ημέρα.
2. Κάθε γεύμα σας θα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνη κατά τον δυνατό άπαχη.
3. Τρώτε φρούτα και / ή λαχανικά με κάθε γεύμα
4. Σιγουρευτείτε ότι οι υδατάνθρακες που παίρνεται θα προέρχονται κυρίως από φρούτα και λαχανικά με εξαίρεση τα γεύματα μετά από την άσκηση.
5. Σιγουρευτείτε ότι το 25 με 35% των ημερήσιων θερμίδων σας προέρχονται από λίπος. Μοιράστε τις ανάμεσα σε ζωικά λίπη, φυτικά έλαια όπως το ελαιόλαδο και πολύ-ακόρεστα όπως τα έλαια που προέρχονται από ψάρια όπως ο Σολωμός.
6. Πίνετε μόνο ποτά που δεν έχουν θερμίδες. Οι καλύτερες επιλογές είναι το νερό και το πράσινο τσάι
7. Προτιμάτε πάντα να τρώτε κανονικό φαγητό και χρησιμοποιήστε τα συμπληρώματα διατροφής  κατά την διάρκεια ή μετά από την άσκηση.

Προσπαθήστε να καταγράφετε τι τρώτε και να υπολογίζετε τις θερμίδες σας. Για να βρείτε τις ελάχιστες θερμίδες που χρειάζεται να πάρετε για να χάσετε βάρος πολλαπλασιάστε το βάρος σας με το 24. Αν για παράδειγμα είστε 90 κιλά τότε πρέπει να πάρετε 90Χ24= 2160 θερμίδες την ημέρα. Μην κατέβετε κάτω από αυτό το όριο γιατί δεν είναι καλό για την υγεία. Αν θέλετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες τότε ακολουθήστε ένα σκληρό πρόγραμμα άσκησης.
πηγη:crossgym.gr/el/


Δεν υπάρχουν σχόλια: