Σελίδες

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Υπέροχα Μαλλιά και Ύπνος πως συνδιάζονται Λιακάδα μου

 
 

 

 
Οι κομμωτές αποκάλυψαν τα μυστικά για να αποκτήσεις μαλλιά με όγκο ενώ κοιμάσαι! Δες 8 ιδέες για να πιάνεις τα μαλλιά σωστά στον ύπνο σου ώστε να ξυπνήσεις το πρωί με super χτένισμα

Το να ξυπνήσεις με πλούσιες μπούκλες μπορεί να ακούγεται σαν όνειρο, όμως οι στυλίστες των
celebrity
επιμένουν πως μπορείς να επιτύχεις υπέροχα μαλλιά την ώρα που κοιμάσαι. Πώς; Απλό. Αυτό που κάνεις πριν ξαπλώσεις θα επηρεάσει απόλυτα την κατάσταση των μαλλιών σου το πρωί και υπάρχουν μερικά εύκολα κόλπα που μπορείς να κάνεις απόψε για να γλυτώσεις χρόνο και απογοήτευση.

“Είναι απολύτως δυνατό να αποκτήσεις όμορφα μαλλιά στον ύπνο σου”, η Julia Papworth, που έχει δουλέψει με τις ηθοποιούς Cameron Diaz και Emma Roberts. “Δεν θα απολαύσεις απλά λίγο περισσότερο ύπνο, αλλά χρησιμοποιώντας θερμότητα για να φτιάξεις μπούκλες το πρωί προκαλείται επιπλέον φθορά στα μαλλιά σου την οποία μπορείς να αποφύγεις με το βραδινό styling.”

“Είναι σημαντικό να φέρεσαι στα μαλλιά σου όπως θα έκανες με το δέρμα σου”, προσθέτει ο Frank Barbosa, κομμωτής που επιβλέπει το τμήμα μαλλιών σε κινηματογραφικές παραγωγές. “Ή όπως σε ένα κασμιρένιο πουλόβερ που θα είναι μαζί σου για πολύ καιρό, οπότε το φροντίζεις με προσοχή”.

Ρωτήσαμε αρκετούς στιλίστες celebrity για το πώς μπορείς πραγματικά να επιτύχεις λεία, μεταξένια μαλλιά ενώ κοιμάσαι – αν σε βοηθάει, κάνε το συνειρμό με την Ωραία Κοιμωμένη!

1. Δημιούργησε όγκο σε μια νύχτα

Αν τα μαλλιά σου είναι άτονα και χωρίς ζωή το πρωί, δεν χρειάζεται πια να σπαταλάς πολύτιμο χρόνο χρησιμοποιώντας το σίδερο για μπούκλες. Αντίθετα, δημιούργησε τον επιθυμητό όγκο την προηγούμενη νύχτα όταν μπορείς να προετοιμαστείς με την ησυχία σου. “Αφού λουστείς, πέρασε ένα ελαφρύ προϊόν styling με κράτημα”, προτείνει η βραβευμένη Allen Ruiz, που έχει δουλέψει για τη
Stella
McCartney και τον Marc Jacobs.

“Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και μετά φτιάξε πολλές μικρές πλεξίδες και πιάσε τις με λαστιχάκια. Κοιμήσου έτσι τη νύχτα, ξύπνα, λύσε τις πλεξίδες, πέρασε τα δάχτυλα μέσα από τα μαλλιά σου, φιξάρισέ τα με hairspray και voila, όγκος στη στιγμή”. Η Ruiz προειδοποιεί επίσης να μη βουρτσίσεις τα μαλλιά σου μετά που θα λύσεις τις πλεξίδες καθώς αυτό τα φριζάρει. Και αν προτιμάς πιο απαλά κύματα, κάνε πιο χαλαρές πλεξίδες ή στρίψε χοντρές τούφες και στερέωσέ τις με τσιμπιδάκια.

2. Δύο λέξεις: Έλαιο Argan

Μήπως οι άκρες των μαλλιών σου είναι ξερές και κατεστραμμένες; Κάνε τις πάλι μεταξένιες με μια θρεπτική θεραπεία το προηγούμενο βράδυ. Όταν τα μαλλιά σου είναι απαλά στο άγγιγμα, έχεις να ξεμπλέξεις πολύ λίγους κόμπους που σημαίνει λιγότερα σπασίματα και πιο εύκολο styling.

“Άπλωσε ένα προϊόν μαλλιών με βάση το έλαιο argan το προηγούμενο βράδυ σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά και τύλιξε το κεφάλι σου με ένα μεταξωτό φουλάρι για μια ολονύχτια θεραπεία”, λέει η stylist των celebrity Sara Meddick. “Το μετάξι θα εμποδίσει το σπάσιμο ενώ το λάδι δυναμώνει τα μαλλιά σου”.

Η Meddick λέει πως βοηθά επίσης να κοιμάσαι σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη. “Το βαμβάκι κάνει τα μαλλιά να φριζάρουν περισσότερο”, προσθέτει.

3. Χτενίσου φτιάχνοντας έναν χαλαρό κότσο

Δεν υπάρχει τίποτε σαν την άμεση ικανοποίηση του να φτιάχνεις ένα υπέροχο χτένισμα χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σου πιστολάκι, αν όμως χρησιμοποιείς πολύ συχνά τη θερμότητά του μπορεί να οδηγήσει σε ψαλίδα ακόμη και σε απώλεια μαλλιών.  Ευτυχώς μπορείς ακόμη να αποκτήσεις πλούσια χαίτη με τη βοήθεια ενός ψηλού κότσου.

“Αφού λουστείς, στέγνωσε με μια πετσέτα τα μαλλιά σου ώστε να είναι ελαφρώς νωπά και μετά πιάσε τα σε έναν ψηλό, χαλαρό κότσο”, λέει η Papworth. “Όταν ξυπνήσεις το πρωί, βγάλε το λαστιχάκι και απόλαυσε τα χαλαρά κύματα που έχεις δημιουργήσει”.

Αν τα μαλλιά σου είναι φυσικά ίσια, απλά ψέκασέ τα με ένα ελαφρύ hairspray για να μην πετάνε ή ψέκασε τις ρίζες για έξτρα όγκο.

4. Μην αφήνεις τα μαλλιά σου κάτω (ακόμη)

Αν σου αρέσει να κοιμάσαι με τα μαλλιά σου κάτω, είναι ώρα να διακόψεις αυτή την κακή συνήθεια. “Είναι καλύτερο να κοιμάσαι με τα μαλλιά σου μαζεμένα”, λέει ο Barbosa. Όπως γυρίζεις και στριφογυρίζεις τη νύχτα τα μαλλιά σου σπάνε και μπερδεύονται.

“Μερικές φορές σχηματίζονται κόμποι και κουβάρια που προσθέτουν περισσότερο στρες στα μαλλιά σου όταν προσπαθείς να τα χτενίσεις”, λέει. “Και μετά θα πάρεις τα ζεστά εργαλεία που με τον καιρό προκαλούν περισσότερη καταστροφή”. Μάζεψε με ένα χοντρό λαστιχάκι τα μαλλιά σου σε έναν χαλαρό κότσο που δε θα σε κόβει ούτε θα ασκεί πίεση στο κρανίο σου.

5. Χτενίσου το βράδυ

Αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις το πρωί εργαλεία styling μείωσε το χρόνο εφαρμογής τους με ένα απλό κόλπο. Οι στιλίστες προτείνουν να λούζεσαι το προηγούμενο βράδυ και μετά να ξεμπλέκεις τα μαλλιά σου με μια χτένα με φαρδιά δόντια.

Το πρωί τα μαλλιά σου θα είναι πιο στεγνά και απαλότερα, που σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις για πολλή ώρα το πιστολάκι και θα μπορείς να μειώσεις την ένταση της θερμότητας του αέρα.
6. Πολέμησε το φριζάρισμα

Δεν μπορείς να αποφύγεις το φριζάρισμα; Το πιθανότερο είναι πως παραλείπεις ένα βήμα πριν πέσεις στο κρεβάτι. “Άπλωσε μια μικρή ποσότητα leave-in conditioner σε νωπά μαλλιά, εστιάζοντας στις άκρες”, λέει η Ruiz.

“Χτένισε τα μαλλιά σου με μια χτένα με αραιά δόντια. Μετά, τύλιξέ τα σε έναν χαλαρό κότσο πριν ξαπλώσεις. Το πρωί, λύσε τον κότσο και θα έχεις αστραφτερά μαλλιά και με μηδενικό φριζάρισμα”.

7. Γίνε φίλη με το ξηρό σαμπουάν

Αν η χαίτη σου είναι λιπαρή, μπορείς να διώξεις τη λιπαρότητα χρησιμοποιώντας ένα ξηρό σαμπουάν το βράδυ.

  • Ψέκασε τις ρίζες σου από απόσταση περίπου δεκαπέντε εκατοστά και άφησε το προϊόν να δράσει για μερικά λεπτά.
  • Μετά μάζεψε τα μαλλιά σου σε έναν ψηλό κότσο.
  • Αυτό θα προσθέσει άμεσο όγκο στα κύματα που θα δημιουργηθούν από τον κότσο και θα απορροφήσει τη λιπαρότητα χαρίζοντας επιπλέον στα μαλλιά σου ένα καθαρό, φρέσκο άρωμα.

8. Βοήθησέ τα να μακρύνουν

Θυμάσαι που η γιαγιά σου βούρτσιζε τα μαλλιά της 100 φορές πριν ξαπλώσει; Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις όλη αυτή τη δουλειά, ειδικά καθώς το πολύ βούρτσισμα προκαλεί σπασίματα.

“Κάνε μια απαλή διέγερση του κρανίου σου με τα ακροδάχτυλά σου πριν ξαπλώσεις”, προτείνει ο Barboda. “Αυτή η κίνηση βελτιώνει την αιμάτωση του δέρματος του κρανίου και βοηθά την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών ενώ ταυτόχρονα απλώνει τα φυσικά, ενυδατικά έλαια του κρανίου σε όλο το μήκος των μαλλιών σου”.


πηγή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: