Σελίδες

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε γυμνοί τα 11 οφέλη





Μπορεί άλλοι να σπαταλούν... περιουσίες για να αγοράσουν τις πιζάμες τους, άλλοι απλώς να αδιαφορούν και να φορούν ότι βρουν μπροστά τους και άλλοι να θέλουν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους να είναι ιδιαίτερα βαριά ντυμένοι γιατί κρυώνουν πολύ. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που όταν πέφτουν για ύπνο δεν θέλουν να φορούν τίποτα.
Σύμφωνα με τη Huffington Post όσοι κοιμούνται γυμνοί έχουν σίγουρα τα εξής 11 οφέλη:
  • Οι πιζάμες είναι ακριβές
Ακόμη και μερικά ευρώ να κάνουν σίγουρα μπορεί να τα διαθέσει κανείς αλλού.
  • Απελευθερώνεται η ορμόνη της ευτυχίας
Η νευροπαθητικός γιατρός Νατάσα Τέρνερ, αναφέρει ότι όταν ένας άνθρωπος κοιμάται γυμνός δίπλα στον σύντροφό του, το σώμα του απελευθερώνει οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας. Η εν λόγω ορμόνη βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης, ρίχνει την πίεση, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου αλλά και τη σεξουαλική ζωή.
  • Ο ύπνος είναι πιο βαθύς
Ορισμένοι τύποι αϋπνίας συνδέονται με λάθος θερμοκρασία του σώματος. Το να κοιμάται κανείς γυμνός σημαίνει ότι σίγουρα δεν θα... υπερθερμανθεί, δεν θα ξυπνήσει βουτηγμένος στον ιδρώτα και σίγουρα θα έχει κάνει έναν πιο απολαυστικό ύπνο.
  • Είναι ελιξίριο... νεότητας
Η ζέστη φέρνει και... γήρανση. Σύμφωνα με ειδικούς η κατάλληλη θερμοκρασία περιβάλλοντος για τον άνθρωπο είναι στους 21 βαθμούς Κελσίου. Στη συγκεκριμένη θερμοκρασία το σώμα εκκρίνει και αντιγηραντικές ορμόνες και μελατονίνη. Τη νύχτα, στο κρεβάτι μπορείτε να την πετύχετε αν πέσετε για ύπνο γυμνοί.
  • Δίνει μια αίσθηση ελευθερίας
Γυμνός στο κρεβάτι. Υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας από αυτό;
  • Λειτουργεί και σαν... παυσίπονο
Το βαρύ ντύσιμο στον ύπνο εμποδίζει την την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν καίει το λίπος, και τα οστά, το δέρμα και οι μύες δεν επωφελούνται από τα οφέλη του βραδινού ύπνου.

Παράλληλα, το... ανύπαρκτο ντύσιμο κατά τη διάρκεια του ύπνου επιτρέπει τη ρύθμιση των επιπέδων της κορτιζόλης μιας ουσίας απαραίτητης αν θέλει κάποιος να αποφύγει την εξασθένιση του ανοσοποιητικού του συστήματος, την αυξημένη πίεση και χοληστερίνη, την πείνα, την διατάραξη του ύπνου και τη μειωμένη λίμπιντο.
  • Ενισχύεται η αυτοεκτίμηση
Αν κάποιος έχει πρόβλημα με την εικόνα του σώματός του, το να κοιμηθεί γυμνός, σίγουρα, θα τον βοηθήσει να αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό του.
  • Βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των γενητικών οργάνων
Κι όμως, ο... γυμνός ύπνος μειώνει τις πιθανότητες για τις γυναίκες να αναπτύξουν μύκητες και βοηθά στη βελτίωση της γονιμότητας των ανδρών.
  • Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα λάστιχο, σε χέρια, πόδια, μέση που σφίγγει το σώμα.
  • Βελτιώνει την όψη του δέρματος
Οταν κάποιος είναι γυμνός το δέρμα του αναπνέει καλύτερα. Μάλιστα, τα δέρματα με ακμή ευνοούνται ιδιαίτερα.
  • Βράζει το αίμα
Οι πιζάμες ζεσταίνουν και μοιραία προκαλούν μια... νωθρότητα. Οταν κάποιος κοιμάται γυμνός ξυπνά με περισσότερη ενέργεια και με μεγαλύτερη όρεξη για την ημέρα που μόλις ξεκινάει.


πηγή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: