Σελίδες

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Περίοδος προσαρμογής για το λιακαδάκι σου ...θέλει τον χρόνο του και αυτό



Είτε ανήκε στην κατηγορία των τυχερών, που ακόμα βρίσκονται μακριά από το κλεινόν άστυ, είτε έχετε επιστρέψει στη «βάση» σας, ένα από τα προβλήματα, που έχετε να αντιμετωπίσετε, είναι να βοηθήσετε τα παιδιά σας να συνειδητοποιήσουν ότι οι διακοπές τελείωσαν και πως, όπως εσείς επιστρέφετε στην εργασία σας, έτσι κι εκείνα καλούνται να επανέλθουν στο πρόγραμμα του σχολείου τους, στη… χειμωνιάτικη ζωή τους.

Διαβάστε τον οδηγό του mother.gr, για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.


1. ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Εάν ακόμα είστε στον τόπο των διακοπών σας, κανονίστε στο πρόγραμμά σας να επιστρέψετε τουλάχιστον μία με δύο μέρες πριν ξεκινήσετε τη δουλειά εσείς και το σχολείο τα παιδιά. Είναι μέγιστο λάθος να ξεκινά η «ρουτίνα» σας τη Δευτέρα και να επιστρέφετε στην πόλη το βράδυ της Κυριακής.

Τα παιδιά θέλουν τουλάχιστον 48 ώρες, προκειμένου να προσαρμοστούν, ακόμα κι όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους.


2. ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την περίοδο των διακοπών σας κάνατε αμάν για να ξυπνούν τα παιδιά όσο το δυνατόν αργότερα το πρωί και να κοιμούνται αργά το βράδυ, προκειμένου να ξεκουράζεστε, αλλά και να περνάτε λίγη ώρα παραπάνω με τους φίλους σας σε μία νυχτερινή έξοδο. Τώρα:

• σταδιακά ξυπνάτε τα μισή με μία ώρα νωρίτερα κάθε μέρα από την ώρα, που συνηθίζατε στις διακοπές

• μην τα βάζετε για ύπνο το μεσημέρι

• κάντε τα ένα χλιαρό μπανάκι νωρίς το βράδυ και δώστε τους λίγο γάλα

• μην προγραμματίσετε νυχτερινή έξοδο τις ημέρες πριν από την έναρξη του «χειμώνα» σας.


3. ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Όσο μικρά και να είναι τα παιδιά, αντιλαμβάνονται τα πάντα. Δεν τους αρέσουν οι απότομες αλλαγές στη ζωή τους και οι εκπλήξεις. Εξηγήστε τους, λοιπόν, αρκετές ημέρες νωρίτερα πώς θα είναι η ζωή τους αυτήν τη σεζόν, ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους. Ποια ώρα θα ξυπνούν, πόση ώρα θα μένουν στον παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο, ποιες θα είναι οι εξωσχολικές δραστηριότητές τους.


4. ΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ

Καλό θα είναι να είστε προετοιμασμένοι για μία δύσκολη αρχή. Ίσως χρειάζεται να ξυπνάτε αρκετά νωρίς και να απαιτούνται πολλαπλές προσπάθειες για να ανοίξουν τα ματάκια τους και να ετοιμαστούν με γοργούς ρυθμούς για το σχολείο. Να είστε έτοιμοι για κλάματα, αρνήσεις και εκνευρισμούς και να θυμάστε: Ευτυχώς τα παιδιά γρήγορα προσαρμόζονται!


πηγή μας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: