Σελίδες

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αλόη ας την γνωρίσουμε καλύτερα





Γνωστή από τα αρχαία χρόνια, η αλόη υπήρξε γνωστή ως το φυτό της αθανασίας, αγαπημένη της ιατρικής και της κοσμετολογίας. Υπάρχουν πάνω από 200 είδη του φυτού, αλλά μόνο η αλόη η γνήσια ή Aloe Vera και η aloe ferrox miller μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς.
Η Αλόη η γνήσια, η οποία ευδοκιμεί στην Ελλάδα χάρη στο ζεστό της κλίμα, είναι τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ώστε δικαίως στις μέρες μας ονομάζεται και «φαρμακείο» της φύσης. Περιέχει 75 θρεπτικά συστατικά τα οποία συνεργάζονται για ένα θεαματικό αποτέλεσμα: βιταμίνες, με κυριότερες τις C, Ε και του συμπλέγματος Β, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα (βοηθούν στην διάσπαση των τροφών) μόνο- και πολύ-σακχαρίτες, στερόλες και β-καροτένιο.
Είναι γνωστό πως η Αλόη μπορεί να αντιμετωπίσει πάνω από εξήντα διαφορετικές παθήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι δερματικές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για το θαυμαστό αυτό φυτό. Η ικανότητά της να διεισδύει βαθιά στο δέρμα, την καθιστά ιδανική αντιμετώπιση για δερματικούς ερεθισμούς με αντιβιοτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Ακόμα με την ικανότητά της να ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, αποτελεί εξαιρετικό καλλυντικό.
Οι δράσεις της αλόης όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς έχει τη δυνατότητα να μειώνει τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών προβλημάτων, τους πόνους στους μύες και στην κοιλιά και τις κρίσεις άσθματος. Βοηθά στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος και τονώνει το ανοσοποιητικό, ευεργετώντας ασθενείς με καρκίνο και AIDS. Στις μέρες μας, εκτός από το πλήθος των καλλυντικών προϊόντων της αλόης, που προορίζονται για εξωτερική χρήση (κρέμα, γέλη-gel κ.λπ.), μπορείτε να την προμηθευτείτε και σε μορφή σκόνης, κάψουλες και χυμό σε φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Με την πλούσια διατροφική της σύσταση και τις ευεργετικές της ιδιότητες στον άνθρωπο, η αλόη έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στα θαυματουργά φυτά της φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: