Σελίδες

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Αύγουστος με παιδιά στην πόλη

Αύγουστος με παιδιά στην πόλη!
 Τα πράγματα, που μπορούμε να κάνουμε με ένα παιδί τον Αύγουστο, αν δεν έχουμε πάει διακοπές, είναι πολύ συγκεκριμένα.

Και όσο μιλάμε για πολύ μικρά παιδάκια, δηλαδή μέχρι δύο ετών, η κατάσταση κάπως βολεύεται.
Αν έχουμε όμως να κάνουμε με νήπια και παιδιά σχολικής ηλικίας, βρισκόμαστε σε όλο και δυσκολότερη θέση, μια και δεν είναι λίγες οι φορές που θα βρεθούμε υπόλογοι για το τι τους έχουμε στερήσει, και τι κάνουν το ίδιο διάστημα, οι υπόλοιποι φίλοι τους.

Μία πολύ καλή λύση για τα παιδιά που είναι από έξι ετών και πάνω είναι οι παιδικές κατασκηνώσεις. Αν και πολλοί γονείς διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσον το παιδάκι τους, θα είναι καλά μακριά από αυτούς. Εμείς θα σας προτείναμε να το συζητήσετε μαζί τους, και εφ'όσον τα παιδιά είναι θετικά σε μία τέτοια λύση, να μην τους τη στερήσετε!

Εσείς μπορεί να μένετε στην Αθήνα λόγω δουλειάς, λόγω προσωπικών υποθέσεων, λόγω οικονομικής στενότητας, όμως αν το έξοδο για μία παιδική κατασκήνωση είναι υποφερτό για τον προϋπολογισμό της οικογένειας, μην στέκεστε σκεπτικά σε αυτό το ενδεχόμενο! Εξάλλου, πολλά είναι πλέον τα ασφαλιστικά ταμεία, που είτε είναι συμβεβλημένα με κάποιες παιδικές κατασκηνώσεις, είτε πληρώνουν μέρος των εξόδων τους.

Για τα μικρότερης ηλικίας παιδιά, οι όσο το δυνατόν συχνότερες επισκέψεις σας στη θάλασσα, ακόμα και αργά το απόγευμα μετά τη δουλειά, θα αποτελέσουν διέξοδο για την ενεργητικότητά τους, θα μετριάσουν τη γκρίνια του, αλλά θα δώσουν και σε σας τη χαρά να περάσετε λίγες ευχάριστες ώρες με τα αγγελούδια σας.

Σε γενικές γραμμές, η συμβουλή που σας δίνουμε για το πώς να αντιμετωπίσετε αυτό το άχαρο διάστημα παραμονής σας στο κλεινόν άστυ, είναι να έχετε πάντα κατά νου, ότι το παιδί διανύει περίοδο διακοπών!
Αφήστε το, λοιπόν, να δει λίγο παραπάνω τηλέοραση, να κοιμηθεί λίγο αργότερα, να φάει περισσότερα παγωτά! Είναι σημαντικό να αλλάξει το πρόγραμμά του, για να ξεκουραστεί από τη ρουτίνα, που ακολουθούσε όλο το χρόνο.

Κανονίστε να κάνετε πράγματα μαζί, να επισκεφθείτε ένα ζωολογικό κήπο, κάποιο μουσείο, μία έκθεση ζωγραφικής, να διασκεδάσετε σε ένα λούνα παρκ, να παρακολουθήσετε μία συναυλία, να βγείτε για φαγητό.
Τις ημέρες που μπορείτε, δηλαδή τα Σαββατοκύριακα, προγραμματίστε κάποιες ημερήσιες κοντινές αποδράσεις.

Τα παιδιά εκτιμούν τις προθέσεις μας περισσότερο απ’ όσο μπορούμε εμείς οι ίδιοι να το αντιληφθούμε.
Γι’ αυτό και τους αρκεί η δική σας προσπάθεια.
 
πηγή http://www.mother.gr/displayarticle.asp?articleId=1874

Δεν υπάρχουν σχόλια: