lemon curd κοινώς κρέμα λεμονιού
Maria Iconlady Katsoulidi 300 γρ χυμο λεμονι καλα σουρωμενο
- 200 - 250 γρ ζαχαρη αχνη
ξυσμα απο 4-5 γλυκολεμονα (δινει περισσοτερο αρωμα)
4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ
σε μια κατσαρολα βαζεις το χυμο λεμονι τη ζαχαρη και το κορν φλαουρ και αναλατευεις καλα μεχρι να λιωσουν τα στερεα υλικα. βαζεις την κατσαρολα στη φωτια και ανακατευεις συνεχεια για να μην κολλησει μεχρι που να πιξει. μολις αρχισει να βραζει σβηνουμε τη φωτια και ανακατευουμε συνεχεια να μην κολλησει. μολις πεσει η θερμοκρασια κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει σε κανονικο περιβαλλον, το βαζουμε σε βαζακια και διατηρουμε στο ψυγειο
τέλος να σας πω λιακάδες μου πως αν βρεθείτε αίγινα αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε στο κατάστημα που έχει κ θα την βρείτε σαν διαδικτυακή φίλη μου στο προφιλ μου στο facebook Maria Iconlady Katsoulidi να σας πω πως έχω πάει αίγινα διακοπές πριν 2 και κάτι χρόνια κ έχω περάσει ΥΠΕΡΟΧΑ ....
να δούμε και μια συνταγή για λικέρ λεμοντσέλο αφού το λατρεύουμε ?
8 λεμόνια
1 λίτρο βότκα
για το σιρόπι
1.200 γραμ.νερό
700 γραμ.ζάχαρη
θα προσέξεις τα λεμόνια να μην είναι κερωμένα, αν είναι θα τα σαπουνίσετε πολύ καλά.
Θα καθαρίσεις τα λεμόνια και τις φλούδες θα τις βάλετε σε ένα βάζο με τη βότκα. Θα το αφησεις για μιά βδομάδα σε σκιερό μέρος.
οταν περάσει η βδομάδα θα σουρώσεις τη βότκα απο τις λεμονόφλουδες Θα ετοιμάσεις το σιρόπι (3 λεπτά βράσιμο) και όταν κρυώσει θα το ανακατέψεις με τη βότκα και το λεμοντσέλο είναι έτοιμο.
να δούμε και σορμπέ λεμονιού να δροσίζουμε το λαιμούδακι μας το καλοκαίρι ?
1 ποτηρι νερο
1 ποτηρι ζαχαρη
1 ποτηρι λεμονι
ξυσμα απο 2 λεμονια
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάλτε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμόνι και το ξύσμα, ανακατέψτε τα και βάλτε το στη κατάψυξη. Όταν καταψυχθεί το μείγμα και γίνει ημισταθερό πάρτε ένα πηρούνι και περάστε το μέσα. Ξανάβάλτε το στη κατάψυξη και αφήστε το να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια κτυπήστε το στο μπλέντερ μέχρι να γίνει αφράτο. Βάλτε το σορμπέ σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στη κατάψυξη και πάλι , μέχρι να το σερβίρετε.
Σχόλια
Love you
-chicates-
http://chicates.blogspot.gr/