Σελίδες

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Λευκά δόντια ? οι 6 τροφές που θα σε βοηθήσουν .

Ανανάς

Ο ανανάς μπορεί να βοηθήσει ως ένα βαθμό στη λεύκανση των δοντιών σας. Σύμφωνα με έρευνα αυτή την ιδιότητα του, την οφείλει σε ένα ένζυμο που περιέχει, την βρομελίνη, η οποία λειτουργεί ως φυσικό καθαριστικό των λεκέδων. Σύμφωνα με τους ειδικούς το συγκεκριμένο ένζυμο βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της πλάκας, που στην ουσία αποτελεί μια «κολλητική ταινία» από βακτήρια που συσσωρεύονται στα δόντια σας. Τα βακτήρια που βρίσκονται στην πλάκα παράγουν οξέα τα οποία μπορεί να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών σας και να οδηγήσουν σε τερηδόνα.




Ginger

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθάει τους ιστούς του στόματος να διατηρηθούν υγιείς. Δεδομένου ότι η περιοδοντική νόσος είναι μια φλεγμονώδης πάθηση που προκαλεί την απώλεια του υποστηρικτικού συνδετικού ιστού των δοντιών στο στόμα σας, η πιπερόριζα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ή την πρόληψης της νόσου.



Καρότα

Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για να διατηρείται υγιές το σμάλτο των δοντιών. Ακόμη τρώγοντας ωμά καρότα διεγείρετε την έκκριση σάλιου, το οποίο είναι το φυσικό καθαριστικό του στόματος σας. Στην πραγματικότητα, το μάσημα κάθε τραγανού λαχανικού μπορεί να καθαρίσει με φυσικό τρόπο τα δόντια σας.



Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό που μειώνει τον αριθμό των βακτηρίων στο στόμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αιθέρια έλαια του βασιλικού, η λιναλοόλη, και το ολεανολικό οξύ αναστέλλουν την ανάπτυξη των βακτηρίων στο στόμα.



Σουσάμι

Το σουσάμι θεωρείται ότι βοηθάει σε κάποιο βαθμό στην απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια σας. Μασώντας σουσάμι ουσιαστικά καθαρίζουν τα δόντια σας με τον ίδιο περίπου τρόπο που καθαρίζει το δέρμα σας, όταν χρησιμοποιείτε κάποιο scrub. Περιέχει ακόμη ασβέστιο που είναι απαραίτητο για το δέρμα.



Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια περιέχουν ενώσεις του θείου, οι οποίες μειώνουν τα βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα. Προτιμήστε να τα τρώτε ωμά καθώς το μαγείρεμα μπορεί καταστρέψει αυτές τις φιλικές για τα δόντια σας ενώσεις. Δεν σας αρέσουν τα κρεμμύδια; Κανένα πρόβλημα αφού και το σκόρδο περιέχει αυτές τις ενώσεις.

να ευχαριστήσω το newsti amea.gr 
που μας δίνει τόσες χρήσιμες συμβουλές με τα άρθρα του . παρακάτω ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος 
από που όπου έχουν αναρτηθεί τα σχετικά κομμάτια του άρθρου .
ευχαιρστώ και πάλι .
(http://www.newsitamea.gr/6-%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B5%CF%81-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1)










Δεν υπάρχουν σχόλια: