/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home   About   Member   Contact
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

συντταγές για γλυκές νοστιμιές με λεμόνι από την super mom Maria

 
 
 
λοιπον σας εχω και κατι αλλο ... φανταστικο πεντανοστημο ...

2 ποτηρια νερου χυμο πορτοκαλιου
3/4 η 1 ποτηρι ζαχαρη (αναλογα με το ποσο γλυκα ειναι τα πορτοκαλια μπορειτε να προσθεσετε η να αφαιρεσετε ζαχαρη)
4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ η κρεμα αραβωσιτου γιωτης βανιλια

σε μια κατσαρολα βαζουμε το χυμο πορτοκαλιου τη ζαχαρη και τον κορν φλαουρ η την κρεμα αραβωσιτου γιωτης βανιλια και ανακατευουμε καλα ωστε να λιωσει και η ζαχαρη και το κορν φλαουρ η κρεμα αραβωσιτου γιωτης βανιλια. βαοζυμε την κατσαρολα στη φωτια και με τον αυγοδαρτη (συρμα) ανακατευουμε συνεχως για να μην κολλησει στον πατο της κατσαρολας. μετα απο λιγα λεπτα θα αρχισει να πηζει (οπως η μπεσαμελ) κλεινουμε το ματι της κουζινας και αφηνουμε την κατσαρολα συνεχιζοντας να ανακατευουμε. μολις σταματησει ο βρασμος αποσυρουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει. την επομενη μερα βαζουμε το μιγμα σε βαζα και το διατηρουμε στο ψυγειο....

κοριτσια δοκιμαστε το ....
ειναι ονειρο
οπως συνεχίζει η Μαρία  από την όμορφη αίγινα που μένει πια  αυτο ειναι κατι σαν μαρμελαδα ... 
μπορεις να κανεις κεικ και να το βαλεις ειτε στην ζυμη πριν το ψησεις ... ειτε οταν το ψησεις να κοψεις στη μεση το κεικ και να βαλεις μια στρωσει απο την πορτοκαλοπαστα. επισεις μπορεις να φτιαξεις κουλουρακια και να το βαλεις για γεμιση ... να ντεκοραρεις τουρτες ταρτες ... να το βαλεις γεμιση σε παστα φλωρα ανακατεμενο με μαρμελαδα πορτοκαλι ... να το αραιωσεις σε νερακι και να μαριναρεις φαγητα ... χοιρινο η κοτοπουλο...
  και μετά η υπέροχη νοκοκυρά και άξια super mom Maria  μας μαθαίνει τις άσχετες καλή ώρα σαν μένα τι είναι το lemon curd  κοινώς κρέμα λεμονιού  
Maria Iconlady Katsoulidi 300 γρ χυμο λεμονι καλα σουρωμενο
  • 200 - 250 γρ ζαχαρη αχνη
    ξυσμα απο 4-5 γλυκολεμονα (δινει περισσοτερο αρωμα)
    4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ
    σε μια κατσαρολα βαζεις το χυμο λεμονι τη ζαχαρη και το κορν φλαουρ και αναλατευεις καλα μεχρι να λιωσου
    ν τα στερεα υλικα. βαζεις την κατσαρολα στη φωτια και ανακατευεις συνεχεια για να μην κολλησει μεχρι που να πιξει. μολις αρχισει να βραζει σβηνουμε τη φωτια και ανακατευουμε συνεχεια να μην κολλησει. μολις πεσει η θερμοκρασια κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει σε κανονικο περιβαλλον, το βαζουμε σε βαζακια και διατηρουμε στο ψυγειο

    τέλος να σας πω λιακάδες μου πως αν βρεθείτε αίγινα αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε στο κατάστημα που έχει κ θα την βρείτε σαν διαδικτυακή φίλη μου στο προφιλ μου στο facebook Maria Iconlady Katsoulidi να σας πω πως έχω πάει αίγινα διακοπές πριν 2 και κάτι χρόνια κ έχω περάσει ΥΠΕΡΟΧΑ ....

    να δούμε και μια συνταγή για λικέρ λεμοντσέλο αφού το λατρεύουμε ?
    8 λεμόνια
    1 λίτρο βότκα
    για το σιρόπι

    1.200 γραμ.νερό
    700 γραμ.ζάχαρη
    θα προσέξεις τα λεμόνια να μην είναι κερωμένα, αν είναι θα τα σαπουνίσετε πολύ καλά.
    Θα καθαρίσεις τα λεμόνια και τις φλούδες θα τις βάλετε σε ένα βάζο με τη βότκα. Θα το αφησεις για μιά βδομάδα σε σκιερό μέρος.
    οταν περάσει η βδομάδα θα σουρώσεις τη βότκα απο τις λεμονόφλουδες Θα ετοιμάσεις το σιρόπι (3 λεπτά βράσιμο) και όταν κρυώσει θα το ανακατέψεις με τη βότκα και το λεμοντσέλο είναι έτοιμο.

    να δούμε και σορμπέ λεμονιού να δροσίζουμε το λαιμούδακι μας το καλοκαίρι ?

    1 ποτηρι νερο
    1 ποτηρι ζαχαρη
    1 ποτηρι λεμονι
    ξυσμα απο 2 λεμονια


    Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάλτε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμόνι και το ξύσμα, ανακατέψτε τα και βάλτε το στη κατάψυξη. Όταν καταψυχθεί το μείγμα και γίνει ημισταθερό πάρτε ένα πηρούνι και περάστε το μέσα. Ξανάβάλτε το στη κατάψυξη και αφήστε το να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια κτυπήστε το στο μπλέντερ μέχρι να γίνει αφράτο. Βάλτε το σορμπέ σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στη κατάψυξη και πάλι , μέχρι να το σερβίρετε.

      

      

     

 
  αχ λιακάδες ξελυγωθηκα .
Δημοσίευση σχολίου