Σελίδες

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Μοξοθεραπεία και Βελονισμός κατά του Αλτσχάιμερ

Μοξοθεραπεία και Βελονισμός κατά του Αλτσχάιμερ
Η μη φυσιολογική σηματοδότηση της πρωτεΐνης Wnt είναι πιθανό να σχετίζεται με τις παθολογικές αλλαγές στη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Οι πρωτεΐνες αξίνη και β-κατενίνη είναι στενά συνδεδεμένες με τη σηματοδότηση της πρωτεΐνης Wnt.
Ο Zhou Hua και η ομάδα του από το Πανεπιστήμιο Χουμπέι της Κίνας επιβεβαίωσαν ότι η μοξοθεραπεία ή ο ηλεκτροβελονισμός (ή και τα δύο) στα σημεία βελονισμού Baihui (GV20) και Shenshu (BL23) μείωσαν την έκφραση της αξίνης, αύξησαν την έκφραση της β-κατενίνης και προκάλεσαν ανακούφιση από το νευρωνικό κυτταροπλασματικό οίδημα.
Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι ο μηχανισμός στον οποίο βασίζεται η νευροπροστατευτική δράση του βελονισμού όσον αφορά τη νόσο συνδέεται με την έκφραση της αξίνης και της β-κατενίνης στη μεταγωγή σήματος της πρωτεΐνης Wnt.
Σχετικά αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Neural Regeneration Research» (Vol. 9, Νο 9, 2014).
Άρθρο: «Ο βελονισμός και η μοξοθεραπεία μειώνουν το νευρωνικό οίδημα σε αρουραίους με τη νόσο του Αλτσχάιμερ» από τους Hua Zhou, Guojie Sun, Lihong Kong, Yanjun Du, Feng Shen, Shuju Wang, Bangguo Chen, Xiaoling Zeng (Hubei University of Chinese Medicine, Wuhan, Hubei Province, China), Zhou H, Sun GJ, Kong LH, Du YJ, Shen F, Wang SJ, Chen BG, Zeng XL. Acupuncture and moxibustion reduces neuronal edema in Alzheimer’s disease rats. Neural Regen Res. 2014;9(9):968-972.

Δεν υπάρχουν σχόλια: