Σελίδες

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Εχει η φιλία διακόπτη στο Facebook τελικά ;

Η ερώτηση «πόσους φίλους έχεις στο Facebook τείνει να γίνει απαραίτητο «αξεσουάρ» μιας συνομιλίας μεταξύ κάποιων που γνωρίζονται, σχεδόν το ίδιο συνηθισμένη με το «τι ζώδιο είσαι;» και «ποια είδη μουσικής ακούς;». Το Facebook έχει ξεφύγει πια από το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε, έγινε ένα μέσο προσωπικής προβολής και μάρκετινγκ.
Αν είστε απ’ αυτούς που «μαζεύουν» φίλους στο Facebook και τους ενδιαφέρει να έχουν απήχηση σε κόσμο, αξίζει μια ματιά στην έρευνα των φοιτητών του πανεπιστημίου Γουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας. Οι φοιτητές έψαξαν και κατέγραψαν τους πέντε πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι χρήστες των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης αποφασίζουν να διακόψουν τη σχέση τους μ’ έναν «ηλεκτρονικό» τους φίλο (unsubscribe, ban κτλ.).
1.Οταν στο προφίλ μας διαφημίζουμε συστηματικά εμπορικά προϊόντα. Αλλο να πεις μία φορά «πήγα στο συγκεκριμένο εστιατόριο και πέρασα καλά» κι άλλο σε κάθε postνα εκθειάζεις την κουζίνα και την εξυπηρέτηση.
2.Οταν χρησιμοποιούμε προσβλητική γλώσσα, έστω και για τρίτους. Οσο φιλελεύθερο και δημοκρατικό κι αν είναι το Facebook, οι βρισιές δεν συγκινούν, ακόμα κι αν έχουμε δίκιο.
3.Οταν χρησιμοποιούμε το «βήμα» του Facebook μόνο για να γκρινιάζουμε. Προφανώς δεν πρέπει να τα ωραιοποιούμε όλα, αλλά η πολλή γκρίνια δεν είναι το καλύτερο που βλέπει κάποιος όταν ανοίγει τον υπολογιστή του.
4.Οταν υπερβάλουμε στον αριθμό των post μας και καταγράφουμε τα πάντα. Εχει καταγραφεί ο μέσος χρήστης του Facebook κάνει τρία post καθημερινά. Οσοι κάνουν πάνω από δέκα post χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος (συνομιλία κτλ.) γίνονται κουραστικοί.
5.Οταν υπερηφανευόμαστε πολύ για τον εαυτό μας και τα επιτεύγματά μας. Ακόμα κι αν έχουμε δίκιο, είναι καλύτερο να αφήσουμε κάποιον άλλο να μας πει μπράβο κι όχι να το λέμε μόνοι μας ή να το «επιδιώκουμε» από τους φίλους μας.



πηγή μας 
http://www.flowmagazine.gr/article/view/Oi_logoi_diakopis_filias_facebook/category/quality_of_life

Δεν υπάρχουν σχόλια: