Σελίδες

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Μπαμπάς και κόρη μια σχέση που κρατά χρόνια αυτή η κολώνια ! 20 πράγματα που κάθε κόρη θέλει να ξέρει ο μπαμπάς της!


Είναι ακόμα τόσο μικρή, τόσο χαρούμενη, τόσο ευάλωτη… Δεν ξέρει τι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον, πόσα θα πρέπει να διεκδικήσει, με τι θα αναγκαστεί να «παλέψει». Κοιτάζει το μπαμπά της στα μάτια και πιστεύει ότι είναι ο Θεός. Δεν γνωρίζει πόσο θα επηρεάσουν το μέλλον της αυτά που της λέει, ο τρόπος που την αγκαλιάζει, το πώς φέρεται στους άλλους. Και, πιθανότατα, δεν το γνωρίζει ούτε εκείνος. Για όλους τους μπαμπάδες και τα κοριτσάκια τους που ακόμα δεν μπορούν να εκφράσουν πόση σημασία έχει η σχέση τους μαζί τους, η ειδικός ψυχικής υγείας Tara Hedman εκφράζει όσα εκείνες θα ήθελαν να πουν και όσα εκείνοι θα πρέπει να γνωρίζουν.

1. Αγαπώ τον εαυτό μου με τον τρόπο που με αγαπάς εσύ.

2. Ρώτησέ με πώς νιώθω και άκουσε τι θα απαντήσω. Θέλω να ξέρω πόσο σημαντική είμαι για σένα για να καταλάβω την αξία μου.

3. Μαθαίνω πώς πρέπει να μου φέρονται οι άντρες από τον τρόπο που εσύ φέρεσαι στη μαμά.

4. Αν είσαι θυμωμένος μαζί μου το νιώθω αλλά δεν το καταλαβαίνω, γι΄αυτό μίλα μου.

5. Μη μιλάς για το σεξ όπως μιλούν οι έφηβοι γιατί θα νομίζω ότι πρόκειται για κάτι βρώμικο.

6. Όταν ο τόνος της φωνής σου είναι γλυκός, καταλαβαίνω πολύ καλύτερα τι θες να πεις.

7. Αυτά που λες για το σώμα μιας γυναίκας όταν την κοιτάς είναι αυτό που πιστεύω για το δικό μου σώμα.

8. Ο τρόπος με τον οποίο «χειρίζεσαι» τα συναισθήματά μου είναι αυτός με τον οποίο θα επιτρέψω στους άλλους να το κάνουν στο μέλλον.

9. Εάν με ενθαρρύνεις να αναζητώ πάντα αυτό που με ευχαριστεί, θα το κάνω σε όλη μου τη ζωή.

10. Εάν μου δείξεις τι σημαίνει να νιώθω ασφαλής δίπλα σου, θα ξέρω πώς να προστατεύσω τον εαυτό μου από τους άντρες που μου προκαλούν ανασφάλεια.

11. Μάθε μου την αξία της τέχνης, της επιστήμης και της φύσης και θα μάθω ότι το μυαλό μου είναι πιο σημαντικό από το μέγεθος των ρούχων μου.

12. Άφησέ με να πω ακριβώς αυτό που θέλω, ακόμα κι αν είναι λάθος ή χαζό, γιατί έχω ανάγκη να ξέρω ότι είναι αποδεκτό να έχω άποψη.

13. Όταν μεγαλώσω, εάν δείχνεις ότι σε τρομάζουν οι αλλαγές στο σώμα μου, θα πιστέψω ότι κάτι δεν πάει καλά.

14. Εάν κατανοείς τι σημαίνει «δέσμευση» θα το κατανοήσω κι εγώ.

15. Όταν σου λέω «άσε με», να παραμένεις διαθέσιμος. Έτσι, θα έρχομαι πάντα ξανά κοντά σου.

16. Εάν δείχνεις τρυφερότητα, θα μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου όταν είναι ευάλωτος αντί να τον φοβάμαι.

17. Αν με αφήσει να βοηθήσω να φτιάξουμε το αυτοκίνητο ή να βάψουμε το σπίτι, θα πιστεύω ότι είμαι ικανή να κάνω ό,τι κι ένα αγόρι.

18. Το πώς φέρεσαι στο σκύλο μας όταν νομίζεις ότι δεν σε βλέπει κανείς μου λέει περισσότερα για σένα από οτιδήποτε άλλο.

19. Μη μου λες ψέματα, γιατί πάντα πιστεύω αυτά που μου λες.  

20. Αγκαλιασέ με και φίλα με κάθε αγνό τρόπο που ένας μπαμπάς μπορεί να αγκαλιάσει και να φιλήσει την κόρη του. Το χρειάζομαι για να μπορώ να ξεχωρίζω πότε ένα άγγιγμα είναι «σωστό».πηγή μας το αγαπημένο
http://www.imommy.gr/pateras/eimai-mpampas/article/4102/antigrafo-toy-20-pragmata-poy-kathe-korh-tha-hthele-na-gnwrizei-o-mpampas-ths/

Δεν υπάρχουν σχόλια: