Ότι και να πώ γ΄αυτό το γλυκό είναι λίγο! Γία μια εβδομάδα το έτρωγα
κάθε μέρα όχι στην ελλάδα βέβαια δεν το έχω συναντήση πουθενά εδώ! Αυτό
το γλυκό δεν έχει σαφή χώρα προέλευσης μπορείτε να το συναντήσετε σε
πολλές χώρες σε διάφορες εκδοχές όπως το Μεξικό, την Κούβα, τη
Νικαράγουα, το Πουέρτο Ρίκο, ο Παναμάς Κόστα Ρίκα και τη Γουατεμάλα
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 1/4 κούπα φαρίνα
- 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/3 κούπα βούτυρο
- 5 αυγά
- 1 1/2 κούπα γάλα 3.5% λιπαρά
- 1 κούπα ζαχαρούχο γάλα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά σούπας ρούμι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 σιρόπι καραμέλας εμπορίου
Πώς το κάνουμε:
- Σε ένα μπόλ ανακατεύω αλέυρι με baking powder και το αλάτι.
- Σε άλλο μπόλ ανακατεύω βούτυρο με ζάχαρη και όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνω ένα ένα τα αυγά.
- Προσθέτω σε αυτό το μείγμα και μισό ποτήρι γάλα. Ρίχνουμε σίγα σιγά στο μείγμα του αλευριού το παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχουμε σε ταψάκι τετράγωνο και ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ακολουθώντας την ίδια πρακτική (ξέρετε οδοντογλυφίδα...).
- Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ έως θερμοκρασία δωματίου.
- Ανακατεύω καλά τα γάλατα και το ρούμι και το ρίχουμε σιγά σιγά πάνω στο κεϊκ που έχει κρυώσει στο οποίο έχουμε κάνει τρυπούλες με οδοντογλυφίδα για να τραβήξει καλύτερα το μείγμα των γαλάτων.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Μετά το βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω μια στρώση από καραμέλα.
- Το τρώμε με το κουτάλι από το ταψι!
Σχόλια