Σελίδες

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Βελονισμός εναντίον Δυσκοιλιότητας


Βελονισμός εναντίον Δυσκοιλιότητας
Μια μορφή βελονισμού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη χρόνια δυσκοιλιότητα
Σχεδόν 1 στους 6 ενήλικες παγκοσμίως υποφέρει από χρόνια δυσκοιλιότητα, η οποία με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.
Ο ωτοβελονισμός είναι μια μορφή βελονισμού που περιλαμβάνει τη διέγερση στοχευμένων σημείων στο εξωτερικό μέρος του αυτιού και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Στοιχεία από πολυάριθμες κλινικές μελέτες δημοσιεύτηκαν κατά το χρονικό διάστημα 2007-2013 και με αυτά αξιολογήθηκε η αποτελεσματικότητα του ωτοβελονισμού στη θεραπεία ασθενών με δυσκοιλιότητα. Επίσης, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν σε ένα άρθρο επισκόπησης στο ιατρικό περιοδικό «The Journal of Alternative and Complementary Medicine» σε μια δημοσίευση ομότιμης αξιολόγησης. Το άρθρο θα είναι διαθέσιμο δωρεάν στην ιστοσελίδα «The Journal of Alternative and Complementary Medicine» μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2014.
Ο Li-Hua Yang και οι συνεργάτες του από το Νοσοκομείο Νάντζινγκ, το Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, το Νοσοκομείο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και το Πανεπιστήμιο Δημόσιας Υγείας της Νοτιοανατολικής Κίνας, ανέλυσαν τα αποτελέσματα 17 δημοσιευμένων μελετών. Στη συνέχεια, έκαναν σύγκριση της αποτελεσματικότητας του ωτοβελονισμού στην αντιμετώπιση και την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα και τα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτή ανάμεσα στους ασθενείς και μια ομάδα ελέγχου.
Οι συγγραφείς παρουσίασαν τα στοιχεία και τα συμπεράσματά τους στο άρθρο «Η αποτελεσματικότητα του ωτοβελονισμού στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας σε ενήλικες: μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών».


Δεν υπάρχουν σχόλια: