Σελίδες

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ανανέωσε την σεξουαλική σου ζωή ...





Η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού αποτελεί ζωτικό κομμάτι της σχέσης και εκφράζει την ορμή, την σεξουαλική επιθυμία και τον πόθο για επαφή. Είναι συχνό φαινόμενο στο πέρασμα του χρόνου οι σύντροφοι να «χάνουν» το κομμάτι αυτό που άλλοτε τους ένωνε αφού βουλιάζουν σε μια καθημερινότητα, σε μια ρουτίνα που δεν τους διεγείρει πια. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα να λειτουργούν συμμαχικά στην προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανή τη σεξουαλική τους ζωή διεκδικώντας μια ολοκληρωμένη σχέση!




H σημασία της εικόνας

Στο πλαίσιο μιας τέτοιας προσπάθειας, οι σύντροφοι οφείλουν, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, να περιποιούνται και να φροντίζουν την εικόνα τους μιας και αυτή αποτελεί το πρώτο «κάλεσμα» στο ερωτικό παιχνίδι. Ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι αισθήσεων όπου η όραση, η όσφρηση και η αφή πρωτοστατούν. Το γεγονός ότι ένα ζευγάρι βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση δε σημαίνει ότι πρέπει να πάψουν οι σύντροφοι να διεκδικούν ο ένας τον άλλον μέσα από μία εμφάνιση η οποία θα  αποπνέει διάθεση για επαφή. Δείξτε στο σύντροφό σας ότι νοιάζεστε γι’αυτόν και τη σχέση σας με το να αφιερώνετε χρόνο στο σώμα σας, στο ντύσιμό σας, αλλά και στην προσωπική σας υγιεινή.

Τα προκαταρκτικά

Μία ακόμη σημαντική παράμετρος της ερωτικής ζωής είναι τα προκαταρκτικά. Συνήθως, όσο μια σχέση παλιώνει μέσα στο χρόνο, παρατηρούμε πώς τόσο μειώνεται και ο χρόνος που αφιερώνεται σε αυτά με το ζευγάρι να περνάει κατευθείαν στην ερωτική πράξη. Με αυτόν όμως τον τρόπο το σεξ γίνεται μισό και η ερωτική πράξη μηχανιστική. Ο οργασμός – ειδικά αυτός της γυναίκας - μοιάζει μακρινός στόχος, ενώ η σεξουαλική ένωση βιώνεται περισσότερο σαν αγγαρεία. Ανανεώστε την ερωτική σας ζωή αφιερώνοντας χρόνο στην αμοιβαία ευχαρίστηση που προσφέρουν τα προκαταρκτικά παιχνίδια και μην ξεχνάτε πως αυτά ανοίγουν το δρόμο προς τον οργασμό και την αμοιβαία ικανοποίηση.

Μετά το σεξ

Οι ειδικοί σεξουαλικής υγείας γνωρίζουμε καλά πώς οι στιγμές μετά την ολοκλήρωση της επαφής είναι εξίσου ουσιαστικές με την ίδια την επαφή, αφού σηματοδοτούν την συναισθηματική επικοινωνία των συντρόφων που βιώνουν μαζί την ολοκλήρωση, την ηρεμία και την χαλάρωση. Η ανανέωση μπορεί να έλθει μέσα από καθετί διαφορετικό που θα θελήσεις να εντάξετε στο σεξουαλικό παιχνίδι: μπορείς να τον εκπλήξεις ζητώντας του να μείνετε λίγο περισσότερο στο κρεβάτι μετά την κορύφωσή σας ή να με το να μοιραστείς μαζί του όλα όσα σου άρεσαν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Μοιράσου μαζί του τις φαντασιώσεις σου.

Ένα ζευγάρι δεν μπορεί να ελπίζει σε μια πλούσια και ποιοτική ζωή αν οι δύο σύντροφοι δεν μοιράζονται ο ένας με τον άλλον τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Για να μπορέσεις εσύ να ικανοποιηθείς πρέπει ο σύντροφός σου να γνωρίζει τι σου αρέσει, τι σε ευχαριστεί και αντίστοιχα τι σε κάνει να νιώθεις άβολα στο ερωτικό παιχνίδι. Δεν είναι εφικτό ο φίλος σου να τα γνωρίζει όλα και φυσικά δεν μπορούμε να απαιτούμε να τα μαντεύει κάθε φορά.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να επικοινωνήσεις τις ερωτικές σου επιθυμίες, τις φαντασιώσεις σου και όσα θέλεις να βιώσεις στην ερωτική σας σχέση. Ο πρώτος είναι να μοιραστείς με το σύντροφο όσο πιο απλά και ξεκάθαρα μπορείς, τι ακριβώς επιθυμείς να κάνει. Για παράδειγμα, μπορείς να του πεις πού ακριβώς θέλεις να σε αγγίξει, με τι τρόπο και πόσο γρήγορα ή αργά θέλεις να συνεχίσει. Πάρε το ρόλο της «δασκάλας» σαν να είναι ένα παιχνίδι ανάμεσά σας και όχι ένας τρόπος για να του δώσεις οδηγίες.

Ο δεύτερος τρόπος που μπορεί να φέρει εξίσου καλά αποτελέσματα είναι να δείξεις πρακτικά στον σύντροφό σου τον τρόπο με τον οποίο θέλεις να σε χαϊδέψει. Με αυτό τον τρόπο εκείνος δεν θα νιώσει ότι απειλείται αλλά ότι ανακαλύπτει το δρόμο για τη δική σου αλλά και τη δική του ικανοποίηση.

Το σεξ είναι επικοινωνία

Είναι ευνόητο πως ένα ζευγάρι δεν μπορεί να διεκδικήσει την ανανέωση της σεξουαλικής του ζωής εφ’όσον δεν προσπαθεί να έχει μια ποιοτική συναισθηματική σχέση και ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας. Προσπαθήστε να μιλάτε ανοιχτά ο ένας στον άλλον για το πως αισθάνεστε, μοιραστείτε τους φόβους σας, τις ανησυχίες σας και τις προσδοκίες σας από τη σχέση που μοιράζεστε. Είναι συχνό φαινόμενο οι σχέσεις στη σύγχρονη εποχή να εμφανίζουν ένα είδος «συναισθηματικού διαζυγίου» καθώς οι σύντροφοι αποσύρονται και δεν έχουν πραγματική συναισθηματική επικοινωνία. Όσο πιο κοντά αισθάνεσαι συναισθηματικά μαζί του, τόσο πιο ασφαλής θα νιώσετε στο ερωτικό παιχνίδι, με λιγότερα ταμπού και περισσότερη διάθεση να αφεθείς στα χέρια του.

Τα σεξουαλικά προβλήματα έχουν λύση

Ολοκληρώνοντας είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε τη σημασία της έγκαιρης αντιμετώπισης ενός σεξουαλικού προβλήματος που ενδέχεται να προκύψει μέσα στην ερωτική σχέση. Συχνά, τα ζευγάρια αποσιωπούν ένα τέτοιο πρόβλημα συντηρώντας με αυτό τον τρόπο μία μη ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Αυτό συχνά οδηγεί τους συντρόφους σε ένα φαύλο κύκλο άγχους, φόβου, αβεβαιότητας και σιωπηρής αλληλοχρέωσης. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως όταν ένα ζευγάρι μιλά ανοιχτά για το πρόβλημα, εκφράζοντας τις επιθυμίες και τους φόβους του, τότε μπορεί πραγματικά να βρει λύση και να διεκδικήσει μια ολοκληρωμένη και υγιή σχέση. Γιατί να μην το κάνεις;


http://www.cosmopolitan.gr/sex/sex-therapist/64/article-3163#.UkXH9T9VawA
αυτή είναι η πηγή μας αγαπημένο και αθάνατο και λατρεμένο cosmopolitan..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: